Αντιπρόεδρος κυβέρνησης Σκοπίων: Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει ευρύτερη υποστήριξη και στην ΠΓΔΜ και στην Ελλάδα

Αντιπρόεδρος κυβέρνησης Σκοπίων: Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει ευρύτερη υποστήριξη και στην ΠΓΔΜ και στην Ελλάδα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι η στήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών ενισχύεται τόσο στην ΠΓΔΜ όσο και στην Ελλάδα, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος επισκέπτεται αύριο την Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

«Θα συζητήσουμε για τη σημαντική υποστήριξη της Ελλάδας, καθώς η χώρα αυτή γίνεται ήδη στρατηγικός μας εταίρος. Υπήρξε μία ταραχώδης περίοδος, τόσο εδώ όσο και στην Ελλάδα, ωστόσο πιστεύω ότι η επιβεβαίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στις δύο χώρες έχει λάβει μία φυσιολογική πορεία και ακόμη ευρύτερη υποστήριξη, ενώ η όλη διαδικασία (υλοποίησης της συμφωνίας) δεν απειλείται διόλου στην Ελλάδα, παρά τις καθημερινές πολιτικές αντιπαραθέσεις» ανέφερε σήμερα ο Μπουγιάρ Οσμάνι.

Όπως επισήμανε, η Ελλάδα, με την ολοκλήρωση της υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεσμεύθηκε ότι θα υποστηρίξει σθεναρά την ενσωμάτωση της χώρας του στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

«Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η Ελλάδα και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ήταν από τους ισχυρότερους υποστηρικτές στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον περασμένο Ιούνιο, προκειμένου η "Μακεδονία" να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή