Βασιλειάδης για το διάζωμα στο ΟΑΚΑ: Δεν θα διακινδυνεύσουμε τίποτα και για κανέναν λόγο

Βασιλειάδης για το διάζωμα στο ΟΑΚΑ: Δεν θα διακινδυνεύσουμε τίποτα και για κανέναν λόγο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμεση ήταν η κινητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με το θέμα που προέκυψε με την ταλάντωση του πάνω διαζώματος του ΟΑΚΑ.

Από το πρωί βρίσκεται ήδη κλιμάκιο για να ελέγξει την εγκατάσταση. Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τόνισε ότι η Πολιτεία θα πάρει όλα τα μέτρα και δεν θα διακινδυνεύσει τίποτα και για κανέναν λόγο και επισήμανε ότι στην παρούσα φάση δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

«Δεν είναι γηραιό το ΟΑΚΑ. Είναι μια εγκατάσταση που χτίστηκε το 1982 και λήφθηκαν υπόψη οι καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές και ανακαινίστηκε το 2004. Ανα επταετία περνάει από εξέταση ειδικής επιτροπής. Το φαινόμενο της ταλάντωσης είναι συχνό στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπως και σε κάθε στάδιο που έχει πάνω από δύο διαζώματα. Εμείς δεν μένουμε απαθείς σε αυτό. Κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού από το πρωί επιθεωρεί την εγκατάσταση. Δεν θα μείνουμε, όμως, στην εξωτερική επιθεώρηση, θα προχωρήσουμε και το Υπουργείο Υποδομών σε ό,τι χρειάζεται ώστε να είμαστε 100% σίγουροι ότι η εγκατάσταση είναι απόλυτα ασφαλής», επισήμανε αρχικά ο υφυπουργός και πρόσθεσε:

«Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας, αλλά αυτό δεν θα μας αποτρέψει από το να πάρουμε όλες τις πρωτοβουλίες. Αυτό που μπορώ να συστήσω είναι ψυχραιμία. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις και δεν υπάρχει περίπτωση να διακινδυνεύσουμε τίποτα και για κανέναν λόγο. Περιμένω να με ενημερώσουν προφορικά για τα ευρήματα του ελέγχου και θα καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας, στις αμέσως επόμενες ώρες. Αυτό που θέλω να μεταφέρω στους πολίτες είναι ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Παρόλα αυτά θα λάβουμε κάθε μέτρο για να είμαστε απόλυτα προφυλαγμένοι».

Ας σημειωθεί, τέλος, πως την ταλάντωση είχε παρατηρήσει στέλεχος της UEFA στην εξέδρα των οπαδών της Μπάγερν στον αγώνα με την ΑΕΚ για το Champions League και ενημέρωσε την ΕΠΟ.

Το επίμαχο βίντεο, όπως αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή