Τα 100 χρόνια του ΚΚΕ με εκδήλωση στη Γερμανία

Τα 100 χρόνια του ΚΚΕ με εκδήλωση στη Γερμανία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια εκδήλωση με ιδιαίτερο συμβολισμό θα πραγματοποιήσει αύριο, Σάββατο, το ΚΚΕ, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή του. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο κτίριο στο οποίο διεξήχθη το 9ο Συνέδριο του ΚΚΕ τον Δεκέμβριο του 1973, στο Σορφχάιντε, βόρεια του Βερολίνου, και έχει προγραμματισθεί για τις 5 μ.μ. με κεντρικό ομιλητή τον γ.γ. του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο γραμματέας της Τ.Ε. Γερμανίας του ΚΚΕ Κώστας Γκουτζηγιάννης και ο αντιπρόεδρος του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (DKP) Χανς-Πέτερ Μπρένερ. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν φωτογραφίες και ιστορικά τεκμήρια από τη ζωή και τη δράση των Ελλήνων κομμουνιστών στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία και στην Ο.Δ. Γερμανίας.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ που θα μεταβεί στη γερμανική πρωτεύουσα πρόκειται να επισκεφθεί χώρους και μνημεία με ιστορική σημασία για το κόμμα και για το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, όπως την Πύλη του Βραδεμβούργου, το Ράιχσταγκ, το σοβιετικό μνημείο Τιεργκάρτεν, το Checkpoint Charlie (πρώην συνοριακό σταθμό μεταξύ της ΓΛΔ και του Δυτικού Βερολίνου), την Μπέμπελπλατς (όπου οι ναζί έκαψαν τα βιβλία το 1933), το Πανεπιστήμιο Χούμπολτ και άλλα ιστορικά σημεία του Βερολίνου. Επιπλέον, η αντιπροσωπεία θα καταθέσει στεφάνια στο μνημείο των ηγετών του γερμανικού και παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος Λούξεμπουργκ, Λίμπνεχτ, Πικ και άλλων, στο μνημείο Μπελογιάννη (στον χώρο της πρώην Ανώτατης Σχολής Οικονομίας της ΓΛΔ) και στο σοβιετικό μνημείο στο Τρέπτοουερ Παρκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή