Υποψήφιος στην Αθήνα ο Μπακογιάννης

Υποψήφιος στην Αθήνα ο Μπακογιάννης

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ελάτε να σηκώσουμε ανάστημα, ελάτε να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά», κάλεσε ο Κώστας Μπακογιάννης τους χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν χθες στον Κεραμεικό στην ανοικτή εκδήλωση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον Δήμο Αθηναίων.

Ο, και επισήμως πλέον, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας από μία εξέδρα, η οποία είχε στηθεί ανάμεσα στον κόσμο, κάλεσε τους πολίτες να συνυπογράψουν μία συμφωνία εμπιστοσύνης, «η οποία θα μας δεσμεύει όλους». Αυτή η συμφωνία θα έχει πέντε αρχές, σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης, αποκαλώντας τον δήμαρχο διευθυντή ορχήστρας και τονίζοντας ότι θα επιδιώξει συνεργασίες και δεν θα φοβηθεί να αλλάξει τον δήμο.

«Αρχή πρώτη: Η Αθήνα δεν είναι μια γενική και αφηρημένη έννοια. Είναι οι άνθρωποί της. Οσοι ζουν, όσοι εργάζονται και όσοι την επισκέπτονται. Εχετε ανάγκη επιτέλους, όσα δικαιούστε.

Αρχή δεύτερη: Ο δήμαρχος δεν είναι διαιτητής μικρών ή μεγάλων συμφερόντων, ούτε τερματοφύλακας απέναντι σε ένα επιθετικό κράτος που βαράει πέναλτι. Είναι σύμμαχος με τα όνειρα των δημοτών. Ο δήμαρχος είναι παντού. Για τα πάντα. Και πάντα. Μαχητικά, πέρα και πάνω από αρμοδιότητες. Εδώ θα ισχύει στα αλήθεια το γνωστό… Τα παράπονά σας στον δήμαρχο.

Αρχή τρίτη: Η Αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να ξεπερνά γραμμές και να γκρεμίζει τείχη. Τα σκουπίδια δεν έχουν ιδεολογία και οι λακκούβες δεν έχουν χρώμα. Δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι για τις πολιτικές μας επιλογές. Η κοινωνία, όμως, είναι πολύ πιο μπροστά από την πολιτική. Να μάθουμε στη συνεννόηση, τη συναίνεση και τη συνεργασία.

Αρχή τέταρτη: Δεν υπάρχει τζάμπα σχέδιο. Ο Δήμος Αθηναίων έχει γεράσει. Για να ξανανιώσει, χρειάζεται να γυρίσει ανάποδα. Ασυμβίβαστα. Για να αναμετρηθούμε, όχι με το παρελθόν αλλά με το μέλλον. Οχι με τους πολιτικούς μας αντιπάλους, αλλά με τους ίδιους τους εαυτούς μας.

Αρχή πέμπτη: Ενας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Ιστορία γράφουν οι παρέες. Ο δήμαρχος δεν είναι τίποτα παραπάνω από διευθυντής ορχήστρας».

Στόχος του, όπως τόνισε, είναι ο «πολιτισμός της καθημερινότητας», που αποτελεί τη βάση της σχέσης του πολίτη με την πόλη «γιατί τα πολλά μικρά μάς χαλάνε τη μέρα». Δηλαδή, διευκρίνισε, ασφάλεια «χωρίς την οποία οτιδήποτε άλλο καθίσταται άκυρο», λειτουργία της πόλης «ώστε να είναι ανθρώπινη» και ανάκτηση του δημόσιου χώρου σε κάθε γειτονιά. Τόνισε, τέλος, ότι το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στο επόμενο χρονικό διάστημα είναι ένα επιχειρησιακό σχέδιο, κοστολογημένο, με σαφείς προτεραιότητες και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Μπακογιάννης, χωρίς να αρνείται τη σχέση του με τη Νέα Δημοκρατία, δεν έχει χρισθεί επισήμως υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας. Ωστόσο, όπως σημείωναν χθες πηγές του κόμματος, «ο Κώστας Μπακογιάννης έχει υπάρξει ένας πολύ καλός δήμαρχος Καρπενησίου κι ένας πολύ αποτελεσματικός περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Eίμαστε σίγουροι ότι θα είναι και ένας πολύ επιτυχημένος δήμαρχος Αθηναίων, που θα κάνει καλύτερη τη ζωή των κατοίκων της πρωτεύουσας. Αλλωστε, οι περισσότερες ιδέες και προτάσεις του ευθυγραμμίζονται πλήρως με το σχέδιο της Ν.Δ. για την Αυτοδιοίκηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή