Μητσοτάκης: Δεν θα ψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε τώρα ούτε μετά τις εκλογές

Μητσοτάκης: Δεν θα ψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε τώρα ούτε μετά τις εκλογές

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο υπερψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών απέκλεισε για ακόμα μια φορά μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και παρουσιάζοντας τις προτάσεις του κόμματος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σε αντίθεση με αυτούς που κυβερνούν τη χώρα, οι πολίτες δεν έχουν αυταπάτες. Πιστεύουν, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «η δημόσια σφαίρα έχει επιβαρυνθεί από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, εντός και εκτός χώρας. Αρνητικά δεδομένα συσσωρεύει η συμφωνία των Πρεσπών. Με τις επιλογές της η κυβέρνηση επέτρεψε στα Σκόπια να εμπαίζουν την Ελλάδα. Και αυτά, ενώ η κοινή γνώμη παρακολουθεί άναυδη αυτά που ειπώθηκαν μεταξύ των κ.κ. Κοτζιά και Καμμένου. Είναι πρωτοφανές να διερευνά η Δικαιοσύνη τις αλληλοκατηγορίες δύο υπουργών στο υπουργικό Συμβούλιο».

Ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε ξανά, γιατί δεν δίνονται στην δημοσιότητα τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου και η επιστολή παραίτησης Κοτζιά και σημείωσε: «Όταν έλθει η συμφωνία των Πρεσπών προς ψήφιση θα δούμε αν ο κ. Καμμένος φύγει από τη πόρτα ή το παράθυρο».

Η ΝΔ, επανέλαβε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε τώρα ούτε μετά τις εκλογές. Ο μόνος τρόπος να μην κυρωθεί ποτέ η συμφωνία είναι να γίνουν εκλογές πριν αυτή έλθει στην Βουλή. Ο κ. Τσίπρας όμως έχει αναλάβει την υποχρέωση να φέρει τη Συμφωνία στην Βουλή πριν πάει σε εκλογές και ότι έχει πάρει ανταλλάγματα που θα βοηθήσουν όχι τη χώρα, αλλά το κόμμα του.

Αναφερόμενος στη Συνταγματική Αναθεώρηση είπε πως «σε μια Δημοκρατία, η συνταγματική αναθεώρηση προϋποθέτει συναίνεση. Κάτι που δεν είναι ούτε στις δυνατότητες ούτε στις προθέσεις αυτής της κυβέρνησης, αφού δρομολογεί μια αναθεώρηση της τελευταίας στιγμής μόνο και μόνο για να αποτρέψει κάθε θεσμική αλλαγή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή