Διαψεύδει Κοτζιά ο Καμμένος: Δεν είπα ποτέ ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση

Διαψεύδει Κοτζιά ο Καμμένος: Δεν είπα ποτέ ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δική του εκδοχή για όσα ο παραιτηθείς Υπ. Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς του χρεώνει ότι είπε στο πολύκροτο υπουργικό συμβούλιο του περασμένου Οκτωβρίου, σχετικά με τον Σόρος, δίνει ο Π. Καμμένος απαντώντας σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση του Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ο υπουργός Άμυνας υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου υπουργικού συμβουλίου, ουδέποτε ανέφερε ότι η κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Σόρος, παραδέχεται όμως  ότι αναφέρθηκε στον συγκεκριμένο επιχειρηματία  «σε σχέση με συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία έκδοσης βίζα, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την κυβέρνηση».

Αναλυτικά η απάντηση του Πάνου Καμμένου:

«Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης με θέμα «Σχετικά με την καταγγελία του κ. Κοτζιά περί φερόμενης δήλωσης σας στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο για δωροδοκία της Κυβέρνησης» σας γνωρίζω ότι επειδή παρατηρώ πως τα σενάρια που διακινούνται, κατά βάση από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μετά την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου για προφανείς λόγους αντιπερισπασμού της κοινής γνώμης, λαμβάνουν πλέον τη μορφή κοινοβουλευτικού ελέγχου επιθυμώ να επαναλάβω και να καταστήσω σαφές ότι ουδέποτε ανέφερα ότι η Κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Τ. Σόρος.

Αντιθέτως, αναφέρθηκα, στο εν λόγω άτομο, σε σχέση με συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με εταιρία έκδοσης βίζα, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την Κυβέρνηση.

Περαιτέρω σας παραπέμπω σε δηλώσεις παρόντων, στο Υπουργικό Συμβούλιο, Υπουργών ενώ παράλληλα υπενθυμίζω ότι σε όλα τα Υπουργικά Συμβούλια τηρούνται και τα σχετικά πρακτικά.

Τέλος θεωρώ την υπόθεση περαιωθείσα και δεν πρόκειται να συνεχίσω την προσπάθεια ορισμένων να οικοδομήσουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας πάνω στις συγκεκριμένες αναφορές μου».

Κεφαλογιάννης: Ο θίασος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δε σταματά να μας διασκεδάζει
 
Σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Καμμένου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης σημείωσε: 
 
«Ο κυβερνητικός θίασος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σταματά να μας διασκεδάζει με την εφευρετικότητα του. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος, αφού εμφανίζει ως ψεύτη και φαντασιόπληκτο τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά για όσα δήλωσε ο τελευταίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, μας ενημερώνει ότι το Υπουργείο Εξωτερικών δεν ανήκει στην Κυβέρνηση! Μιας και αναφέρεται και στα πρακτικά του περίφημου Υπουργικού Συμβουλίου, θα είχε ενδιαφέρον να τα βλέπαμε, εκτός και αν έχουν αλλοιωθεί όπως φοβάται ο κ. Κοτζιάς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή