Δημ. Κουτσούμπας: Παζάρι κυβέρνησης με Εκκλησία

Δημ. Κουτσούμπας: Παζάρι κυβέρνησης με Εκκλησία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη φράση «άνθρακες ο θησαυρός» συνόψισε χθες ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας την εκτίμησή του για τη συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην Εκκλησία. «Αυτό που στήθηκε μπροστά στις κάμερες δίνει την εικόνα ενός παζαριού, ενός “πάρε-δώσε” ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα και την ηγεσία της Εκκλησίας», υπογράμμισε (ρ/σ Παραπολιτικά). Αιτιολόγησε δε την εκτίμησή του ότι η συμφωνία δεν φέρνει κάτι ουσιαστικό αναφέροντας τη θέση του ΚΚΕ, ότι η βασική εκκρεμότητα που θα έπρεπε να λυθεί εδώ και δεκαετίες είναι το ζήτημα του πλήρους διαχωρισμού του κράτους από την Εκκλησία.

«Είναι διαχωρισμός που σε τίποτε δεν εμποδίζει τη θρησκευτική πίστη», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας, για να προσθέσει ότι «απ’ αυτή τη σκοπιά λοιπόν δεν αντιμετωπίζεται ο συνταγματικός εναγκαλισμός, μάλιστα προστίθεται ένας επιπλέον εναγκαλισμός, αυτός του επιχειρηματικού τομέα, στο πλαίσιο του “Ταμείου” εννοώ».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ εκτίμησε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι η προχθεσινή εξέλιξη έχει και εκλογική διάσταση: «Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να αποσπάσει τη συναίνεση της Εκκλησίας για τις περιορισμένες, έστω, συνταγματικές αλλαγές που κάνει. Η Εκκλησία, απ’ ό,τι φάνηκε, του προσφέρει αυτή τη συναίνεση», ανέφερε. Μιλώντας γενικότερα για τη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και αποσκοπεί στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή