«Persona non grata» για την Αλβανία και η Κύπρια Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους

«Persona non grata» για την Αλβανία και η Κύπρια Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεπιθύμητη στη χώρα κήρυξε την Ευρωβουλευτή από την Κύπρο, Ελένη Θεοχάρους, για τις «προκλητικές δραστηριότητές της» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, στην κηδεία Κατσίφα, το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Ειδικότερα, με ανακοίνωση που εκδόθηκε το Σάββατο το υπουργείο κατηγορεί την Ελένη Θεοχάρους για υποκίνηση μίσους και για παραβίαση της συνταγματικής τάξης. «Οι δημόσιες τοποθετήσεις της, οι οποίες υποκινούν το μίσος, καταπατούν τη συνταγματική τάξη της χώρας μας και οι εδαφικές διεκδικήσεις της προς τη Δημοκρατία της Αλβανίας δεν θα εκφραστούν ξανά στην αλβανική επικράτεια», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου.

Επιπλέον, η ανακοίνωση κάνει λόγο για τη «μετατροπή μίας κηδείας σε μία απειλητική εκδήλωση εναντίον της συνταγματικής και δημόσιας τάξης της Δημοκρατίας της Αλβανίας, καθώς και για εξτρεμιστικές φωνές, υποκίνηση μίσους και κάλεσμα σε υπονομευτικές δράσεις εναντίον του αλβανικού κράτους.

Το ίδιο είχε συμβεί και με 52 Ελληνες οι οποίοι είχαν κριθεί επίσης ανεπιθύμητοι από την κυβέρνηση της Αλβανίας. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Eσωτερικών της Αλβανίας αναφερόταν χαρακτηριστικά ότι κηρύσσονται ανεπιθύμητα «52 άτομα ελληνικής ιθαγένειας, για οργανωμένη δράση σε βάρος της κυριαρχίας της Αλβανικής Δημοκρατίας καθώς και για προκλητικές εκδηλώσεις και δηλώσεις κατά της συνταγματικής τάξης, της εθνικής ασφάλειας και της δημόσιας ηρεμίας της χώρας».

Κληθείσα να σχολιάσει αυτή την εξέλιξη, η κ. Θεοχάρους ανέφερε στο SigmaLive της Κύπρου πως πρόκειται για ένα τίτλο τιμής για την ίδια να μπει στο στόχαστρο ακόμη ενός διεφθαρμένου,δικτατορικού καθεστώτος, ενώ επιβεβαιώθηκε τόσο από το Λονδίνο όσο και από την Αθήνα για αυτή την εξέλιξη.

«Δεν πρόκειται να κάμψουν ούτε την αντίστασή μου, ούτε την βούλησή μου, ούτε το πάθος μου για κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των φρικτά καταπιεσμένων Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου».

Η ίδια αναμένεται να μιλήσει για τη δολοφονία του Κατσίφα τη Δευτέρα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Κύπρια Ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κινήματος Αλληλεγγύη είναι σκιώδης εισηγήτρια του ενταξιακών συνομιλιών της Αλβανίας στην Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή