ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΑΣΥ: Ανεκπλήρωτη η υπόσχεση για θεσμοθέτηση του δικαιώματος της απεργίας στους ενστόλους

ΠΟΑΣΥ: Ανεκπλήρωτη η υπόσχεση για θεσμοθέτηση του δικαιώματος της απεργίας στους ενστόλους

Την επέκταση του δικαιώματος της απεργίας και στα Σώματα Ασφαλείας, ζητούν εκ νέου με ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί υπάλληλοι επισημαίνοντας πως παρότι η αναθεώρηση του σχετικού άρθρου 23 είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση,  εντούτοις, στο τελικό κείμενο που κατατέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, δεν υπάρχει καμία νύξη στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ αναφέρει:

«Με αφορμή την έναρξη, στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα, της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, η Ομοσπονδία μας οφείλει να επισημάνει την υποκριτική στάση της Κυβέρνησης, την οποία μας επεφύλαξε για άλλη μια φορά, καταδεικνύοντας πόσο σέβεται τις εξαγγελίες της περί διεύρυνσης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ενώ είχε τεθεί από την ίδια σε δημόσια διαβούλευση, μεταξύ άλλων, και η αναθεώρηση του άρθρου 23 με στόχο την επέκταση του δικαιώματος της απεργίας και στα Σώματα Ασφαλείας, εντούτοις, στο τελικό κείμενο που κατατέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, δεν υπάρχει καμία νύξη στο κορυφαίο για μας αυτό ζήτημα.

Η Ομοσπονδία μας από την πρώτη στιγμή, όταν τέθηκε το θέμα, είχε υποβάλλει σχετικό υπόμνημα με τις θέσεις της στον τότε πρόεδρο της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος και υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, ευελπιστώντας στην θετική κατάληξη του διαχρονικού αιτήματός μας για το δικαίωμα της απεργίας.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τα Πολιτικά Κόμματα, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συμπεριλάβουν τελικά στις υπό αναθεώρηση διατάξεις και την τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 23 παρ. 2 του Συντάγματος, ώστε να αρθεί ο απόλυτος περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας των Ελλήνων Αστυνομικών. Δεν μπορεί από τη μια, ορισμένοι να ζητούν μέτρα εκδημοκρατισμού της αστυνομίας και από την άλλη την ίδια ώρα να αρνούνται τη δημοκρατία στην πράξη.

Ας αντιληφθούν όλοι ότι οι καιροί έχουν ωριμάσει και το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι σε θέση να διαχειριστεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά το αναφαίρετο αυτό συνταγματικό μας δικαίωμα».