Συνάντηση Φώφης Γεννηματά με τον Κ. Σημίτη

Συνάντηση Φώφης Γεννηματά με τον Κ. Σημίτη

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην ικανοποίησή του για την ξεκάθαρη στήριξή της εξέφρασε ο Κώστας Σημίτης προς την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή. Είναι γεγονός πως στη Χαριλάου Τρικούπη, από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκαν την είδηση πως η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων ερευνά τους λογαριασμούς του κ. Σημίτη, αντέδρασαν άμεσα και ιδιαιτέρως σκληρά απέναντι στην ίδια την κυβέρνηση. Οχι μόνο γιατί θεωρούσαν πως η κίνηση εντάσσεται σε μία γενικότερη προσπάθεια του Μαξίμου να εργαλειοποιήσει τη δικαιοσύνη για προεκλογικούς αυστηρά λόγους, αλλά και γιατί «θεώρησαν καθήκον», όπως σημειώνει συνεργάτης της κ. Γεννηματά, να σηκωθεί ασπίδα προστασίας «σε έναν εμβληματικό πρωθυπουργό της παράταξης», όπως είναι «ο πρωτεργάτης του εκσυγχρονισμού».

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση της κ. Γεννηματά με το πέρας της συνάντησης όπου είχε αποδέκτη την ίδια την κυβέρνηση: «Είναι ξεκάθαρο πως ματαιοπονούν. Με τη λάσπη στα χέρια θα μείνουν γιατί εμάς θα μας ξαναβρούν μπροστά τους». Την ίδια ώρα στο ΚΙΝΑΛ μιλούν για μία κίνηση που γυρίζει «μπούμερανγκ» στο Μαξίμου. Οχι μόνο γιατί δικά τους στελέχη πήραν αποστάσεις από τη «σπίλωση» του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και γιατί, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, «η συσπείρωση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην παράταξη έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία». Ενδεικτικό του κλίματος που διαμορφώθηκε, είναι πως διαφορετικοί εσωκομματικοί πόλοι, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και πρόσωπα που δεν βρίσκονται σήμερα κοντά στο ΚΙΝΑΛ, όπως η Αννα Διαμαντοπούλου, ενεργοποιήθηκαν υπερασπιζόμενοι τον πρώην πρωθυπουργό.

Στη Χαρ. Τρικούπη ωστόσο έχουν καταλήξει στα συμπεράσματά τους, που προοιωνίζονται και το τεταμένο κλίμα μεταξύ των δύο κομμάτων σε όλη την προεκλογική περίοδο. Συγκεκριμένα, σημειώνουν πως, αποφλοιώνοντας τις ευρύτερες πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα: ο τελικός στόχος είναι να χτυπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη «Δημοκρατική Παράταξη και να εξαφανίσουν το ΚΙΝΑΛ από τον πολιτικό χάρτη». Εξ ου και στενοί συνεργάτες της κ. Γεννηματά μιλούν για επανάληψη του «βρώμικου ’89, με τις ίδιες πρακτικές», προσθέτοντας πως «όπως τότε, έτσι και σήμερα θα αποτύχουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή