ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερευνα Public Issue: Απαισιοδοξία για την πορεία της χώρας – Δημοφιλέστερος πολιτικός ο Μητσοτάκης

ereyna-public-issue-apaisiodoxia-gia-tin-poreia-tis-choras-dimofilesteros-politikos-o-mitsotakis-2284753

Οι δείκτες πολιτικού κλίματος που δημοσιεύει η τακτική πολιτική έρευνα της Public Issue παρουσιάζουν την απαισιοδοξία των πολιτών αναφορικά με την κατάσταση της χώρας.

Συγκεκριμένα, το 74% πιστεύει ότι η κατάσταση στη χώρα πηγαίνει προς το χειρότερο, ενώ μόλις ένα ποσοστό της τάξης του 17% δηλώνει ότι η χώρα κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

ereyna-public-issue-apaisiodoxia-gia-tin-poreia-tis-choras-dimofilesteros-politikos-o-mitsotakis0

Συντριπτικό είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την λειτουργία τόσο της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης. Το 84% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά για την κυβερνητική δράση, ενώ τα ποσοστά δυσαρέσκειας των πολιτών για τη λειτουργία της αντιπολίτευσης αγγίζουν το 76%.

ereyna-public-issue-apaisiodoxia-gia-tin-poreia-tis-choras-dimofilesteros-politikos-o-mitsotakis2

Ως δημοφιλέστερος πολιτικές αναδεικνύεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων του εκλογικού κοινού, ενώ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται χαμηλά, με ποσοστά αποδοχής μικρότερα από τη Φώφη Γεννηματά, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη.

ereyna-public-issue-apaisiodoxia-gia-tin-poreia-tis-choras-dimofilesteros-politikos-o-mitsotakis4

Μοναδικοί που έχουν μικρότερη δημοτικότητα από τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την έρευνα, είναι ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

ereyna-public-issue-apaisiodoxia-gia-tin-poreia-tis-choras-dimofilesteros-politikos-o-mitsotakis6