Ν.Δ.: Δήθεν επιτυχίες Μαξίμου

Ν.Δ.: Δήθεν επιτυχίες Μαξίμου

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποδόμηση του πολυδιαφημισμένου «ηθικού πλεονεκτήματος» της κυβέρνησης που καταρρέει υπό το βάρος σκανδάλων με πιο πρόσφατο αυτό με πρωταγωνιστή τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ και όσα έχει καταθέσει που αφορούν υπουργούς και υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης συνεχίζει η Ν.Δ. – με αφορμή τη χθεσινή τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Σταθάκη. Την ίδια ώρα, η Πειραιώς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τη στιγμή που το Χρηματιστήριο κάνει βουτιά, τα spreads ανεβαίνουν και οι τράπεζες απαξιώνονται, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τις «δήθεν επιτυχίες της».

«Ο συνδυασμός ανικανότητας, αλαζονείας και θράσους έχει αποκόψει την παρέα του Μαξίμου από την πραγματικότητα. Σύντομα θα την προσγειώσουν σε αυτή οι πολίτες», σημείωσε η Πειραιώς με αφορμή τις χθεσινές τοποθετήσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Την ίδια ώρα, η Ν.Δ. επέμεινε και πάλι χθες στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ και των χειρισμών του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Θεόδωρου Κιτσάκου (ως προς τα χρέη της ELFE) με αφορμή τις δηλώσεις του Γιώργου Σταθάκη ότι ήταν οι διοικήσεις της Ν.Δ. στη ΔΕΠΑ που δημιούργησαν το 90% των χρεών της ΕLFE προς τη ΔΕΠΑ. Η Ν.Δ. θύμισε ότι ο κ. Κιτσάκος, ο οποίος διώκεται, είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και διορίστηκε στη ΔΕΠΑ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διερωτήθηκε με ποιο κριτήριο επελέγη γι’ αυτή τη θέση, εφόσον η ELFE «χρωστούσε δεκάδες εκατομμύρια στη ΔΕΠΑ». «Γιατί επί των ημερών του κ. Κιτσάκου εγκαινιάστηκε η πρακτική της καταβολής μεταχρονολογημένων επιταγών, για την οποία ήδη ελέγχεται η ΔΕΠΑ και η ELFE από την αρχή καταπολέμησης βρώμικου χρήματος; Ο κ. Σταθάκης που είναι και οικονομολόγος μπορεί να μας εξηγήσει πώς θεωρεί την καταβολή μεταχρονολογημένων επιταγών εξάμηνης και πέραν διάρκειας από offshore εταιρείες ως “προπληρωμή”;» ήταν ακόμη ένα ερώτημα που έθεσε η Πειραιώς, υπενθυμίζοντας ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος δηλώνει ότι «η συγκεκριμένη μεθόδευση ήταν σε πλήρη γνώση του κ. Σταθάκη και συντονίστηκε από ανώτερα κυβερνητικά στελέχη» και ότι «οι ευθύνες του κ. Τσίπρα και των υπουργών του είναι βαρύτατες».

Την ίδια ώρα και ενόψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, η Ν.Δ. λαμβάνει θέση επαναλαμβάνοντας με αφορμή την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης ότι στόχος της δεν είναι να μοιράσει τη φτώχεια, αλλά να δημιουργήσει πλούτο και να ανακουφίσει τις πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. «Οτιδήποτε μπορεί να ανακουφίσει τους Ελληνες, εμείς προφανώς το στηρίζουμε. Αλλά η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για το πώς θα πάμε παρακάτω, εκτός από το πώς μπορούμε να μοιράσουμε τη φτώχεια μας. Σήμερα, τέσσερις στους πέντε Ελληνες χρωστούν στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία έως 3.000 ευρώ», σημείωσε η Μαρία Σπυράκη (real fm), υπενθυμίζοντας τη δέσμευση του προέδρου της Ν.Δ. για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών με «20 ευρώ ελάχιστη καταβολή κάθε μήνα, για να έχουμε μια αξιοπρεπή κανονικότητα, για να είναι ένα μέτρο το οποίο θα κάνει τους Ελληνες να αισθάνονται ότι ζουν αξιοπρεπώς, είναι μια ρύθμιση αξιοπρέπειας και με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να πάρουν μια ανάσα. Τέτοιου είδους μέτρα από την κυβέρνηση δεν είδαμε, βασίζονται μόνο στην υπερφορολόγηση», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή