ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η δικογραφία για το C4I μετά την εμφάνιση μάρτυρα που μίλησε για μίζες σε υπουργό

Στη Βουλή η δικογραφία για το C4I μετά την εμφάνιση μάρτυρα που μίλησε για μίζες σε υπουργό

Την ώρα που η υπόθεση για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων βρίσκεται στην επικαιρότητα, η σχετική δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τις πολυετείς έρευνες της Δικαιοσύνης, διαβιβάζεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαβίβαση της δικογραφίας που αριθμεί περί τις 20.000 σελίδες – τον χειρισμό των ανακρίσεων είχε μέχρι τώρα ο Εφέτης Ανακριτής Δημήτρης Ορφανίδης – γίνεται με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, καθώς εμφανίστηκε μάρτυρας, ο οποίος μεταξύ άλλων, μίλησε για μίζες σχετικά με την ανάθεση του έργου το 2003 στην εταιρεία SAIC αμερικανικών συμφερόντων.

Η κατάθεση του εν λόγω μάρτυρα, ο οποίος αναφέρεται σε υπουργό της εποχής εκείνης, οδήγησε τις δικαστικές αρχές στη διαβίβαση της δικογραφίας, προκειμένου η Βουλή να ασκήσει τα κατά τον νόμο και το Σύνταγμα προβλεπόμενα.

Πάντως, πληροφορίες ανέφεραν, ότι ο μάρτυρας ενδέχεται να αναφέρεται γενικά, πέραν του συγκεκριμένου υπουργού, στους μετέχοντες στο – τότε – ΚΥΣΕΑ, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί πλήρως σε ποιο εύρος κυβερνητικών στελεχών της εποχής εκείνης γίνεται αναφορά.