Μπαράζ δηλώσεων από τα κόμματα για το C4I

Μπαράζ δηλώσεων από τα κόμματα για το C4I

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά και της δικαστικής διερεύνησης, ύστερα από τόσα χρόνια, τίθεται και πάλι η υπόθεση για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I, καθώς βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προσήλθαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας εξηγήσεις για χειρισμούς της υπόθεσης, ενώ παράλληλα η ογκωδέστατη δικογραφία, που έχει σχηματιστεί από τις πολυετείς έρευνες της ελληνικής Δικαιοσύνης, διαβιβάζεται εντός των ημερών στη Βουλή. Αφορμή για τη διαβίβαση αποτέλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεση μάρτυρα, ο οποίος προσήλθε στον εφέτη ανακριτή Δημήτριο Ορφανίδη, που χειρίζεται από καιρό το σχετικό φάκελο, και φέρεται να έκανε λόγο για μίζες σε ό,τι αφορά την ανάθεση για το σύστημα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων στην εταιρεία SAIC, αμερικανικών συμφερόντων.

Σε κάθε περίπτωση, το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων απασχολεί την επικαιρότητα ήδη, με αφορμή ερώτηση βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που εμφανίστηκαν χθες και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας απάντηση σε ερωτήματα τα οποία εγείρονται, κατ’ αυτούς, σχετικά με τους χειρισμούς της υπόθεσης σε ό,τι αφορά ευθύνες κυβερνητικών παραγόντων για μετά το 2004 και συγκεκριμένα των κ. Πρ. Παυλόπουλου, Β. Πολύδωρα και Χρ. Μαρκογιαννάκη.

Αντίδραση για την πρωτοβουλία του ΚΙΝΑΛ υπήρξε από πλευράς Μαξίμου. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξεδόθη, η κυβέρνηση κάνει λόγο για «συκοφαντική επίθεση του Κινήματος Αλλαγής εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας», την οποία χαρακτηρίζει «πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα».

Το σχόλιο της Ν.Δ.

«Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να λάβει μέρος στην κυβερνητική επιχείρηση “επιστροφή στο παρελθόν”. Αν κάποιοι άλλοι το κάνουν, αυτό δεν αφορά ούτε τη Ν.Δ. ούτε την κοινωνία που θέλει να προχωρήσει μπροστά. Σε ό,τι αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν υφίσταται το παραμικρό ζήτημα», τονίζεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή