Π. Καρκατσούλης: Επιλογή της κυβέρνησης η αύξηση μισθών σε μετακλητούς – συμβασιούχους

Π. Καρκατσούλης: Επιλογή της κυβέρνησης η αύξηση μισθών σε μετακλητούς – συμβασιούχους

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης χαρακτήρισε την αύξηση θέσεων και μισθών για μετακλητούς και συμβασιούχους στο Δημόσιο, το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα  ο κ. Καρκατσούλης υπενθύμισε ότι μια από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης ήταν να αυξήσει τον αριθμό των μετακλητών, ο αριθμός των οποίων ξεπέρασε τους 3.000, έναντι 1.900 το 2014.

Το συνολικό κόστος για την αμοιβή τους εκτιμάται σε 54 εκατ. ευρώ, ανέφερε ο κ. Καρκατσούλης, ενώ κατήγγειλε πως υπάρχουν και σύμβουλοι του Μαξίμου οι υπερωρίες των οποίων που κοστίζουν «2 εκατ. ευρώ».

Ο κ. Καρκατσούλης επισήμανε πως η κυβέρνηση αντιμετώπισε την έχει απαγόρευση προσλήψεων, μέσω τοποθετήσεων συμβασιούχων και μετακλητών».

Το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι ο αριθμός των συμβασιούχων υπερδιπλασιάστηκε από 40.000, που ήταν όταν ανέλαβαν τη διακυβέρνηση οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε 100.000.

Παράλληλα, ανέφερε πως ο αριθμός των υπαλλήλων κάθε εργασιακής σχέσης στο Δημόσιο ανέρχεται πλέον σε 700.000 έναντι 600.000 το 2015.

«Η πρόταση του ΚΙΝΑΛ είναι οι μετακλητοί να μειωθούν στο μισό, όπως και ο μισθός τους και τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν ως για δώρο Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους» κατέληξε ο κ. Καρκατσούλης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή