Στην αντεπίθεση τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Στην αντεπίθεση τα κόμματα της αντιπολίτευσης

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιχειρήματα που άντλησαν κυρίως από την κατάσταση η οποία επικρατεί στην πραγματική οικονομία, στο σύνολό τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέκρουσαν χθες στη Βουλή τη νέα, και διά στόματος του κ. Αλ. Τσίπρα, προσπάθεια της δικομματικής πλειοψηφίας να καλλιεργηθεί φιλοκυβερνητικό προεκλογικό κλίμα.

«Ο ελληνικός λαός φαίνεται να μη συμμετέχει στη συνεννόηση μαζί σας. Δεν θέλει πολλές κουβέντες πια μαζί σας είτε μνημονιακές είτε εξωμνημονιακές, είτε οποιεσδήποτε. Το μόνο που περιμένει είναι ποια ώρα με το καλό θα προσφύγετε στην κάλπη και θα αποχωρήσετε», είπε ο κ. Ν. Δένδιας διαδεχόμενος τον πρωθυπουργό στο βήμα της Ολομέλειας κατά τη μαραθώνια συζήτηση του νομοσχεδίου για τη μείωση των εισφορών, για να προσθέσει απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα: «Ξέρετε πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει. Ξέρετε πολύ καλά ότι η ελληνική κοινωνία το μόνο που περιμένει είναι μια ευκαιρία να σας στείλει στο σπίτι σας». Σημείωσε δε με έμφαση ότι εκείνα τα οποία ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της πλειοψηφίας εμφανίζονται να καυχώνται ότι καταργούν, είναι νόμοι που εκείνοι και όχι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ψήφισαν τα τελευταία τρία χρόνια, δεσμεύοντας τη χώρα με πολυετούς διάρκειας μέτρα λιτότητας.

«Θέλει θρασύτητα όταν παρεμβαίνεις στον νόμο που έχεις κάνει και τελικά σιγά σιγά δεν έχει μείνει τίποτα, παρά μόνο τα βάρη. Εχει πραγματικά πολύ μεγάλο θράσος εκείνος που έρχεται εδώ να πανηγυρίσει και αυτός που αποδεικνύει την ύπαρξη αυτού του θράσους είναι ο πρωθυπουργός. Δεν έχετε το δικαίωμα σε πολιτικό επίπεδο να χειροκροτείτε όταν αποσύρετε δικές σας πολιτικές που η αντιπολίτευση είχε καταγγείλει και εμείς πρώτοι», είπε αμέσως μετά σε υψηλούς τόνους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρ. Λοβέρδος.

«Τι πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Πρώτον, διατήρησε όλο το πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, δηλαδή μειώσεις συντάξεων και όλα τα υπόλοιπα και μείωσε και άλλο τις συντάξεις με πολλαπλούς τρόπους», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Αθ. Παφίλης (ΚΚΕ) για να προσθέσει: «Αυτά που δεν μπορούσαν και δεν πρόλαβαν να κάνουν οι υπόλοιποι, τα ολοκληρώνει, δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτά που μοιράζει, αυτά τα «ψίχουλα» που δίνει, πάλι από τους εργαζόμενους τα παίρνει».

Ο κ. Γ. Μαυρωτάς (Ποτάμι) υπογράμμισε απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας: «Μην αφήνετε τις ιδεοληψίες που υπάρχουν στον χώρο σας –ευτυχώς όχι σε όλους– να κλωτσάνε τις ευκαιρίες που έχουμε ως χώρα. Στην Ελλάδα πρέπει κάποια στιγμή να το πάρουμε σοβαρά απόφαση, να κάνουμε πολιτική δηλαδή με το βλέμμα στις επόμενες γενιές και όχι μόνο στις επόμενες κάλπες». Από την πλευρά του ο κ. Αν. Μεγαλομύστακας (Ενωση Κεντρώων) είπε μεταξύ άλλων: «Τρία χρόνια κυβερνάτε. Και με εσάς, όμως, οι μισθοί πείνας διατηρούνται στο επίπεδο της φτώχειας και της ανέχειας». Τέλος, εκ μέρους της Χ.Α. ο Ι. Σαχινίδης υποστήριξε ότι από τη συζήτηση επιβεβαιώνεται πως μοναδική αντιπολίτευση ασκεί το κόμμα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή