Δημοσκόπηση: Μετέωρη η τακτική Μαξίμου

Δημοσκόπηση: Μετέωρη η τακτική Μαξίμου

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν αποδίδει καρπούς η στρατηγική την οποία ακολουθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με επίκεντρο την υπόσχεση προσλήψεων αλλά και τη διατήρηση της σκανδαλολογίας σε περίοπτη θέση της ατζέντας του, όπως δείχνει η τελευταία έρευνα της Pulse RC για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Oι συγκεκριμένες αναφορές δεν βοηθούν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, παρά την παροχολογία και τη σκανδαλολογία που προωθεί το Μαξίμου, δεν έχει κατορθώσει παρά να κερδίσει μόλις μισή ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με την αντίστοιχη έρευνα του Οκτωβρίου. Η Ν.Δ. προηγείται με εννέα μονάδες διαφορά (30,5%), με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 21,5%. Με αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά αυτά διαμορφώνονται σε 31,5% και 22%, αντίστοιχα. Ως τρίτο κόμμα καταγράφεται το ΚΙΝΑΛ με 7,5%, με τη Χρυσή Αυγή να ακολουθεί στην τέταρτη θέση με 7%. Πέμπτο κόμμα εμφανίζεται το ΚΚΕ με 6%, ενώ εκτός Βουλής βρίσκονται όλα τα υπόλοιπα τωρινά κόμματά της, με χειρότερη επίδοση εκείνη των ΑΝΕΛ (1%). Στην έρευνα καταγράφονται με 1,5% εξωκοινοβουλευτικοί σχηματισμοί όπως ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Ελληνική Λύση. Οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 13,5%.

Ενδειξη της αδυναμίας της κυβερνητικής στρατηγικής είναι το γεγονός ότι στην ερώτηση «αν οι αναφορές για χιλιάδες προσλήψεις μπορούν να σας επηρεάσουν στο τι θα ψηφίσετε», με «λίγο» και «ελάχιστα έως καθόλου» απαντά το 64% των ερωτηθέντων. «Πολύ» και «αρκετά» απαντά μόλις το 17%. Οι αρνητικές απαντήσεις αγγίζουν υψηλά ποσοστά και στην περίπτωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (61%), ενώ εκείνων της Ν.Δ. είναι αισθητά υψηλότερες (71%). Στην ερώτηση για την επίδραση των σκανδάλων στην εκλογική συμπεριφορά το 53% απαντά ότι θα επηρεαστεί «λίγο» και «ελάχιστα έως καθόλου», ενώ «πολύ» και «αρκετά» απαντά το 26%.

Στην ερώτηση περί του αν η πολιτεία αντιμετωπίζει σωστά και με επάρκεια τα φαινόμενα ανομίας το 73% απαντά «μάλλον όχι» και «σίγουρα όχι», με το 14% να απαντά «σίγουρα ναι» και «μάλλον ναι». Αρνητική είναι και η πλειονότητα των απαντήσεων στην ερώτηση για το αν διευκολύνεται η προσέλευση ξένων μεγάλων επενδύσεων μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Αρνητικά απαντά το 52% και θετικά μόνο το 33%.

Ως προς τη συσπείρωση των ψηφοφόρων των δύο κομμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 52%, ενώ η Ν.Δ. έχει αγγίξει το 83%. Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός επιλέγεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης (35%), ακολουθεί με 34% η απάντηση «κανένας από τους δύο» και αρκετά χαμηλότερα, στο 24%, καταγράφεται ο Αλέξης Τσίπρας. Η παράσταση νίκης για τα δύο κόμματα είναι συντριπτική υπέρ της Ν.Δ. με 58% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή