ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβάδισμα 10,9 μονάδων στη ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 10,9 μονάδων στη ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Στο 37,8% τοποθετεί νέα δημοσκόπηση το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας η οποία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ (26,9%) με 10,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δημοσιεύεται στα «Νέα», οι ΑΝΕΛ  συγκεντρώνουν ποσοστό 1,3% ενώ το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων με ποσοστά 2,5% και 2,4% αντίστοιχα κινούνται, κάτω από το όριο του 3% για την είσοδό τους στη Βουλή, η οποία με βάση τα συγκεκριμένα δημοσκοπικά ευρήματα προκύπτει ότι θα είναι πεντακομματική.

Τρίτη στην πρόθεση ψήφου εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,2% και ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,9% και το ΚΚΕ με 6,2%.

Επιπλέον, σε ποσοστό που φθάνει το 37%, οι κινήσεις Τσίπρα δεν πείθουν ούτε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συντριπτικά είναι τα νούμερα (της τάξης του 80%) ως προς την (αρνητική) αξιολόγηση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού από τους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ.

Τέλος, αρνητικά αξιολογούν οι ερωτηθέντες τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα: Συγκεκριμένα το 47% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η συμφωνία Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου για την εκκλησιαστική περιουσία κιμνείται σε λάθος κατεύθυνση (έναντι 36% που έχει θετική γνώμη), ενώ ακόμη και η διανομή του υπερπλεονάσματος αξιολογείται αρνητικά (50% έναντι 35%).