Τον Νίκο Ταχιάο στηρίζει η ΝΔ για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Τον Νίκο Ταχιάο στηρίζει η ΝΔ για τον δήμο Θεσσαλονίκης

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας για τον δήμο της Θεσσαλονίκης στο πρόσωπο του Νίκου Ταχιάου, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τον Νίκο Ταχιάο στηρίζει η ΝΔ για τον δήμο Θεσσαλονίκης-1

Ποιος είναι ο Νίκος Ταχιάος

Ο Νίκος Ταχιάος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1962.

Είναι αγρονόμος – τοπογράφος μηχανικός του Α.Π.Θ. και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Τα τελευταία πέντε χρόνια παρέχει υπηρεσίες στο έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου TAP, δραστηριοποιούμενος σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα.

Στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενώ από το 1987 μέχρι το 1990 διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Από τον Μάρτιο του 2018 είναι αναπληρωτής γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας.

Επί πέντε συνεχείς τετραετίες, από το 1987 έως και το 2006 οπότε και επέλεξε να αποχωρήσει, εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

Στο διάστημα αυτό υπήρξε αντιπρόεδρος στη Δημοτική Επιχείρηση Πληροφόρησης και Θεάματος (1991-1994), αντιδήμαρχος πολιτισμού (1995-1996) και αντιδήμαρχος αρχιτεκτονικού (2002-2005).

Από τον Ιούλιο του 2007 μέχρι και τον Οκτώβριο 2009 υπήρξε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Μεταξύ του 2004 και του 2010 υπήρξε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Έχοντας επίσης συμμετάσχει για πολλά χρόνια:

● σε Συμβούλια Χωροταξίας, Οικισμού, Περιβάλλοντος,

● σε Συμβούλια Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων,

● στην Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης,

● στο Εποπτικό Συμβούλιο του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών

έχει αποκτήσει παράλληλα και ευρεία εμπειρία σε θέματα δημόσιας διοίκησης, δημοσίων συμβάσεων, χωρικού σχεδιασμού, περιβάλλοντος, ιδιοκτησίας και αξιών γης.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά.

Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.

Επίθεση στην κυβέρνηση από τη Μαρία Σπυράκη για την υπόθεση της ΔΕΠΑ

Επίσης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η Μαρία Σπυράκη, αναφερόμενη σε δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει αν υπήρχε σε προχωρημένο στάδιο σχέδιο ανταλλαγής ακινήτων, υποστηρίζοντας πως τα e-mails και τα πρακτικά που έχουν δημοσιοποιηθεί δεν αφήνουν καμία αμφιβολία πως υπουργοί της κυβέρνησης, αν και γνώριζαν πως τα ακίνητα ήταν δεσμευμένα, προχώρησαν σε ανταλλαγές.

«Αποκαλύπτεται ότι στο θέμα της διαχείρισης των χρεών της ΔΕΠΑ είχε εμπλακεί και ο κ. Φλαμπουράρης. Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, τα ακίνητα πουλήθηκαν 9 εκατ. πριν 6 χρόνια και συζητούσαν την ανταλλαγή ύψους 90 εκατ. Είναι απαραίτητο να έχουμε απαντήσεις», ανέφερε η κ. Σπυράκη.

Σχολιάζοντας δημοσίευμα ιταλικής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο ο κ. Τσίπρας προέτρεψε τους Ιταλούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του η εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως «προφανώς ο κ. Τσίπρας εξάγει τεχνογνωσία για το πως εξαπατούν τα κόμματα, για να κάνει καριέρα».

Για το θέμα της Εκκλησίας και με αφορμή τη συνάντηση που έχει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με εκπροσώπους της Εκκλησίας της Κρήτης, η Μαρία Σπυράκη επανέλαβε πως σε καμία περίπτωση η ΝΔ δεν θα αποδεχτεί αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή