Μητσοτάκης: «Επικοινωνιακό πυροτέχνημα από τον κ. Τσίπρα»

Μητσοτάκης: «Επικοινωνιακό πυροτέχνημα από τον κ. Τσίπρα»

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To μήνυμα ότι η Ν.Δ. δεν δεσμεύεται ως επόμενη κυβέρνηση από οποιαδήποτε αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς των κληρικών, το οποίο και θα επαναφέρει στη σημερινή κατάσταση, μαζί με την άποψη ότι δεν απαιτείται η αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή συνάντησή του με εκπροσώπους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Επαναλαμβάνοντας τις αιχμές ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για τη «συμφωνία» της Εκκλησίας με την κυβέρνηση, αλλά και περί απόλυτης κατανόησης του «αιφνιδιασμού και της αγανάκτησης που προκάλεσε στους κόλπους της Εκκλησίας ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι διαπραγματεύσεις και οι ανακοινώσεις», ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για «άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα του κ. Τσίπρα». Τον κατηγόρησε δε ότι όπως αποδείχθηκε, τον ενδιέφερε η εξαγγελία 10.000 νέων «κομματικών προσλήψεων». Διεμήνυσε δε ότι η Ν.Δ. ως κυβέρνηση δεν θα αναγνωρίσει οποιαδήποτε αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών και θα επαναφέρει το υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας τους.

Ως προς την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν είναι αναγκαία, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ζητήματα στις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας που πρέπει να ρυθμιστούν και αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο βέλτιστος τρόπος είναι ο «καλόπιστος διάλογος» με την Εκκλησία και, πάντως, όχι η συνταγματική αναθεώρηση. Θύμισε, δε, ότι ανεξαρτήτως των προτάσεων της σημερινής κυβέρνησης για τα αναθεωρητέα άρθρα, θα είναι η επόμενη Βουλή –και άρα η πλειοψηφία– που θα έχει την ευθύνη για το αν και σε ποια κατεύθυνση τελικά θα αναθεωρηθούν.

Ασχολίαστες δεν άφησε η Πειραιώς ούτε τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ που είδαν το φως της δημοσιότητας στον κυριακάτικο Τύπο, φωτογραφίζοντας και εμπλοκή του Αλ. Φλαμπουράρη. Η Ν.Δ. βρίσκεται σε προσυνεδριακό πυρετό ξεδιπλώνοντας πτυχές του προγράμματός της, καθώς λίγα 24ωρα αφού παρουσίασε το πρόγραμμά της για την Παιδεία, σήμερα ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει τις προτάσεις της Ν.Δ. για την ηλεκτροκίνηση. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε χθες ότι ο εκλεκτός της για τον Δήμο Θεσσαλονίκης είναι ο Νίκος Ταχιάος, πρόσωπο με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία που έχει διατελέσει επί σειράν ετών δημοτικός σύμβουλος, αλλά και αντιδήμαρχος. Η εκπρόσωπος της Ν.Δ. περιέγραψε τον κ. Ταχιάο ως «πρωτεργάτη εμβληματικών έργων που βοήθησαν την καθημερινότητα των πολιτών στη Θεσσαλονίκη, όπως ο σχεδιασμός της νέας παραλίας και το Δημαρχιακό Μέγαρο». «Είναι ένας άνθρωπος που έχει πιστωθεί πολλές σημαντικές πολιτιστικές πρωτοβουλίες, που δουλεύει για την εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης», σημείωσε η κ. Σπυράκη. O κ. Ταχιάος υπήρξε στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Από τον Μάρτιο του 2018 είναι αναπληρωτής γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή