Γ. Κουμουτσάκος: Η Τουρκία οδηγείται σε συνεχή απομάκρυνση από Ευρώπη και ΝΑΤΟ

Γ. Κουμουτσάκος: Η Τουρκία οδηγείται σε συνεχή απομάκρυνση από Ευρώπη και ΝΑΤΟ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις της Άγκυρας αγνοούν το διεθνές Δίκαιο και συνιστούν άμεσες ή έμμεσες απειλές κατά της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας» δήλωσε σήμερα ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για την «ριψοκίνδυνη συμπεριφορά της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας όσον αφορά τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο».

«Οι δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνουν έτσι, ότι η Τουρκία είναι παράγοντας αβεβαιότητας, αστάθειας και έντασης στην ανατολική Μεσόγειο.

Με λόγια και πράξεις η Τουρκία αναδεικνύεται ως εμπόδιο στις θετικές εξελίξεις σχετικά με την αξιοποίηση των ενεργειακών δυνατοτήτων στην περιοχή της Αν. Μεσογείου.

Ο ολισθηρός δρόμος που έχει επιλέξει, την οδηγεί έτσι σε περιφερειακή απομόνωση.

Η Τουρκία οδηγείται επίσης σε συνεχή απομάκρυνσή της από την Ευρώπη αλλά και την Ατλαντική Συμμαχία που, και οι δύο, αποδίδουν ιδιαίτερη στρατηγική σημασία στην ενεργειακή ασφάλεια της ηπείρου μας.

Στο πλαίσιο αυτό, η αντίδραση στην πολιτική αυτή της Άγκυρας δεν αφορά μόνον την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά ευρύτερα τα κράτη της περιοχής, εταίρους και συμμάχους» σχολίασε ο Γ. Κουμουτσάκος με ανάρτησή του στα social media. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή