Σημίτης: Οι κυβερνώντες να μην παράγουν λάσπη

Σημίτης: Οι κυβερνώντες να μην παράγουν λάσπη

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε μία αιχμηρή δήλωση που, μεταξύ άλλων, προτρέπει τους κυβερνώντες να παράγουν πολιτική και όχι λάσπη, ο κ. Κώστας Σημίτης παρεμβαίνει δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες στη δημόσια συζήτηση. Υπενθυμίζεται πως στις 14 Νοεμβρίου, με αφορμή την εντολή για άνοιγμα των λογαριασμών του, ο κ. Σημίτης είχε κάνει λόγο για «συκοφαντίες» που δεν έχουν καμία υπόσταση. Αυτή τη φορά αφορμή για τη νέα παρέμβαση στάθηκε η συμπληρωματική δικογραφία για την υπόθεση C4I, που έφθασε στη Βουλή τη Δευτέρα. Η δικογραφία αφορά τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Σημίτη, Γιάννο Παπαντωνίου, έχει ωστόσο αναφορές και στον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, εξ ου και η δήλωσή του.

Ο κ. Σημίτης μιλάει για «σκοπιμότητες» που μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα σε «περιπέτειες ανάλογες του 2015», τις οποίες, όπως λέει, πλήρωσε η χώρα, ενώ επαναλαμβάνει πως οι προσωπικές επιθέσεις δεν τον αγγίζουν. Αναλυτικά, η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού: «Είναι επικίνδυνο για τη χώρα ο δημόσιος βίος να σύρεται στον βούρκο της συκοφαντίας και της λασπολογίας ενώ η κρίση είναι ακόμα παρούσα. Οι σκοπιμότητες της προεκλογικής περιόδου δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε περιπέτειες ανάλογες με αυτές που ζήσαμε και πληρώσαμε το 2015. Χρέος των κυβερνώντων είναι να παράγουν πολιτική για το μέλλον και όχι λάσπη για το παρελθόν. Οπως έχω δηλώσει, προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου δεν με αγγίζουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή