Ν.Δ.: Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον Τσίπρα

Ν.Δ.: Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον Τσίπρα

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για τη χθεσινή του παρέμβαση στη Βουλή και ιδιαίτερα για την αποστροφή του ότι συμπληρώνει «μόλις 100 μέρες στην εξουσία» και ότι ο χρόνος μετρά από τη μέρα που «δήθεν» έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή ομολογία αποτυχίας» και «χοντροκομμένη απόπειρα εξαπάτησης». Πράγματι, ο χρόνος για τον «μακροβιότερο και συνεπέστερο μνημονιακό πρωθυπουργό», μετρά αλλιώς, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης: «Αντίστροφα», σχολίασε, μιλώντας χθες το βράδυ στα Βραβεία του ΕΒΕΑ, βήμα απ’ όπου διεμήνυσε ότι το κεφάλαιο «της παρακμής» πρέπει να κλείσει κι ότι η απομάκρυνση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ από την εξουσία αποτελεί «αναγκαία συνθήκη» για να πάνε μπροστά η χώρα και η οικονομία.

Αναφερόμενος δε στις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα –σημείωσε ότι παρότι η Ν.Δ. θα τα ψηφίσει, «τα επιδόματα δεν φτάνουν»– ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση πήρε από τους Ελληνες «10 και τους επιστρέφει το ένα», ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι διαλύει τη μεσαία τάξη, βάζει ταξικό πρόσημο στις πολιτικές της και υπονομεύει το μέλλον της χώρας. «Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η οικονομία, παρά τα πανηγύρια, παραμένει καθηλωμένη. Οτι οι επενδύσεις έχουν πιάσει πάτο. Οτι οι μισθοί μειώνονται. Μας υποχρέωσε, αλλά δεν μας είπε τελικά πόσο μας χρέωσε», σημείωσε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αντιλαμβάνεται την οικονομική πολιτική ως «παιχνίδι επιδομάτων» και τον πρωθυπουργό ότι επιδιώκει να καταδικάσει την κοινωνία«στη φτωχοποίηση και στην εξάρτηση».

Αντιτείνοντας δε το δικό του αφήγημα επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται «δουλειές και ευκαιρίες» και ότι δεν πρέπει να ξαναμπεί στον φαύλο κύκλο μιας πελατειακής πολιτικής που «μοιράζει προσωρινή ανακούφιση, την ίδια ώρα που πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε όλοι». «Δεν φτάνουν τα επιδόματα, που τα ψηφίζουμε γιατί ξέρουμε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη. Ούτε μπορεί να γίνει δουλειά με αποσπασματικές κινήσεις», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται μια «δημιουργική αναγέννηση» και επαναλαμβάνοντας ότι απαιτείται ένα άλλο μείγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους και εισφορές, επιθετικές αποκρατικοποιήσεις, μικρότερο και καλύτερο κράτος, αλλά και λύσεις που θα συνδράμουν όσους «γονάτισαν» τα χρόνια της κρίσης. Αναφερόμενος στις επιδόσεις της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ατολμία για μεταρρυθμίσεις, η κωλυσιεργία στις ιδιωτικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και ο «πολυέξοδος» κρατισμός μαζί με την υπερφορολόγηση και τον ανεπαρκή τραπεζικό δανεισμό, συνθέτουν «τον πλήρη κύκλο της κυβερνητικής αποτυχίας», ο οποίος αντανακλάται στα «υψηλά και απαγορευτικά επιτόκια δανεισμού» που διαλύουν τον μύθο της καθαρής εξόδου στις αγορές.

Δύο 24ωρα αφότου η Πειραιώς ανακοίνωσε τη στήριξή της στην υποψηφιότητα του «μητσοτακικού» Νίκου Ταχιάου στον Δήμο Θεσσαλονίκης, χθες ανακοινώθηκε ακόμη μία αλλαγή, στη διοικούσα επιτροπή της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης. Αυτή μάλιστα, ενώ ο νέος επικεφαλής της Αντώνης Γυφτόπουλος είχε οριστεί τον περασμένο Ιανουάριο. Με απόφαση του κ. Μητσοτάκη. πρόεδρος της διοικούσας και συντονιστής του εκλογικού αγώνα ορίζεται ο Αναστάσιος Σπηλιόπουλος, πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Σύμφωνα με την Πειραιώς, ο κ. Γυφτόπουλος είχε ζητήσει «για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους» την αντικατάστασή του, ενώ και η Πειραιώς δεν ήταν ικανοποιημένη από τους χειρισμούς του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή