Προσωπικότητες της ευρωπαϊκής Αριστεράς κατά κυβέρνησης

Προσωπικότητες της ευρωπαϊκής Αριστεράς κατά κυβέρνησης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορούν για «κλιμακούμενη καταστολή» εναντίον όσων αντιδρούν στις πολιτικές του προγράμματος διάσωσης, με αιχμή τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ασκούν προσωπικότητες της ευρωπαϊκής αριστεράς με κείμενο που συνυπογράφουν και δημοσιεύεται σε διεθνή μέσα ενημέρωσης. Στο κείμενο υπογραμμίζεται ότι δεκάδες άτομα σε όλη την επικράτεια σήμερα υφίστανται διώξεις για τη δράση τους κατά των πλειστηριασμών και ότι ο αριθμός τους έχει αυξηθεί από τότε που η κυβέρνηση ψήφισε διάταξη που στοχοποιεί ειδικά αυτές τις δράσεις.

Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην κλήση σε απολογία του γραμματέα της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη με την επισήμανση ότι «πρόκειται για την πρώτη φορά μετά την πτώση της δικτατορίας που διώκεται ηγέτης ενός δημοκρατικού κόμματος για την πολιτική του δράση». Τονίζεται επίσης ότι οι διώξεις κατά όσων αντιδρούν ασκούνται «από ένα ειδικό τμήμα των αρχών ασφαλείας, το Τμήμα προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος, το οποίο», όπως σημειώνουν, «δεν έχει επιδείξει δράση κατά της Χρυσής Αυγής ή άλλων ακροδεξιών ακτιβιστών».

Οι υπογράφοντες, εκφράζοντας την ανησυχία τους για την κατάσταση της δημοκρατίας και των ατομικών ελευθεριών στην Ελλάδα, ζητούν να παύσουν οι διώξεις. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας Ζαν-Λικ Μελανσόν και το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, βουλευτές και ευρωβουλευτές του ισπανικού Ποδέμος, της γερμανικής Αριστεράς και του Μπλόκο της Αριστεράς της Πορτογαλίας, καθώς και οι Στάθης Κουβελάκης και Κώστας Λαπαβίτσας. Το κείμενο υπογράφουν επίσης προσωπικότητες, όπως ο Νόαμ Τσόμσκι, ο Ταρίκ Αλί, ο Αλέν Μπαντιού και ο Φρεντερίκ Λορντόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή