Εκλογές: Ο χάρτης των νοτίων προαστίων

Εκλογές: Ο χάρτης των νοτίων προαστίων

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν στα δυτικά προάστια παρατηρείται το φαινόμενο να συμπλέουν υποψηφιότητες κάτω από την κοινή «ομπρέλα» ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, στα νότια παρατηρείται διαφορετική τάση, καθώς ουκ ολίγοι υποψήφιοι φαίνεται πως μπορεί να αποτελέσουν ατύπως ή μη τον «εκλεκτό» Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ ή να επιδιώκουν σε τοπικό επίπεδο το «πάντρεμα» μιας τέτοιας στήριξης. Ενδεικτικό παράδειγμα η Νέα Σμύρνη, όπου ο νυν δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης, στηρίζεται τόσο από το ΚΙΝΑΛ όσο και από τον πρόεδρο της τοπικής της Ν.Δ. στην περιοχή. Υποψήφιος θέλει να είναι και πάλι ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Κουτελάκης, με διαχρονικά ερείσματα στο ΠΑΣΟΚ και στην ευρύτερη Αριστερά, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ θα στηριχθεί ο νεαρός Θέμις Παυλόπουλος. Προερχόμενος από τη Ν.Δ. είναι και ο Γιώργος Λαρίσης, πρώην συνεργάτης του Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να διεκδικήσει τον δήμο.

Στον Αγιο Δημήτριο θα είναι εκ νέου υποψήφια η νυν δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, με ερείσματα τόσο στο ΚΙΝΑΛ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ. Από τη Ν.Δ. υπάρχει πλήθος υποψηφιοτήτων. Το πιο πιθανό είναι η Πειραιώς να στηρίξει τον Χρήστο Περκετέ. Από το «γαλάζιο» στρατόπεδο, ωστόσο, προέρχονται και ο Στέλιος Μαμαλάκης, πρώην δημοτικός σύμβουλος, αλλά και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρος Αρβανιτάκης, ο οποίος πάντως έχει αποχωρήσει από τη Ν.Δ., κινούμενος σε αμιγώς δεξιούς χώρους.

Στο Παλαιό Φάληρο η «μάχη» δίνεται για τη διαδοχή του Διονύση Χατζηδάκη. Από την παράταξή του προέρχεται ο Γιάννης Φωστηρόπουλος που τούτη την ώρα μοιάζει με φαβορί για τη στήριξη από τη Ν.Δ. Από την ίδια παράταξη, προέρχονται και η Βίκυ Ανδρικοπούλου, που έχει ερείσματα τόσο στη Ν.Δ. όσο και στο ΚΙΝΑΛ, ενώ πρόθεση να κατέλθει έχει εκφράσει και ο Ανδρέας Δούμας, που έχει διατελέσει αντιδήμαρχος της πόλης. Μία ακόμα υποψηφιότητα η οποία είναι πιθανή είναι αυτή του δικηγόρου Στέλιου Κατσέλη. Από τον ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος θα είναι ο Κώστας Μερκουράκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τον δημαρχιακό θώκο επιθυμεί να διεκδικήσει και ο Δημήτρης Πιτούλης που διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Στην Καλλιθέα ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος θα έχει όπως όλα δείχνουν τη στήριξη της Ν.Δ., ενώ επανέρχεται με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ, ο πρώην δήμαρχος Κώστας Ασκούνης. Ανεξάρτητη, προερχόμενη από το ΚΙΝΑΛ, είναι η Βάσω Μαργαρίτη, αντίπαλος του κ. Κάρναβου στις προηγούμενες εκλογές, ενώ επιθυμεί να κατέλθει και ο Λάζαρος Λασκαρίδης, χωρίς κάποια κομματική στήριξη.

Στη Γλυφάδα φαβορί φαίνεται πως είναι ο νυν δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου με τη στήριξη της Ν.Δ., ο οποίος θα έχει πιθανόν να αντιμετωπίσει τον πρώην δήμαρχο, προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, Κώστα Κόκκορη. Από τον χώρο της Ν.Δ. προέρχεται και ο Στέλιος Θεοδοσόπουλος.

Στον Αλιμο, ο νυν δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης θα έχει αντίπαλο τον Ευάγγελο Τσαμήτα, που θα πάρει τη στήριξη της Πειραιώς. Αντίστοιχα στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, ο Γιάννης Κωνσταντάτος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ πιθανόν να έχει τη στήριξη και της Πειραιώς. Από τον ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος ακούγεται πως θα είναι ο Χρήστος Κορτζίδης, πρώην δήμαρχος και γιος πρώην δημάρχου. Τέλος, όσον αφορά τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, στο πρόσωπο του νυν δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου, προσανατολίζονται τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και η Ν.Δ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον Μπάμπη Μπιλίνη, ο οποίος κατά τη λογική της Κουμουνδούρου, «ανακηρύχθηκε» υποψήφιος μέσω της δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή