Συνεργασία «Κ» με Politico Europe ενόψει ευρωεκλογών

Συνεργασία «Κ» με Politico Europe ενόψει ευρωεκλογών

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία νέα συνεργασία με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Politico Europe εγκαινίασε χθες η «Καθημερινή». Εν όψει των εκλογών του Μαΐου του 2019 για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η «Κ» και το Politico δημοσίευσαν διαδικτυακά κοινή έκδοση του δημοφιλούς ενημερωτικού δελτίου Playbook, εστιασμένου στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσουν δύο ακόμη κοινές εκδόσεις, τον προσεχή Απρίλιο και τον Ιούνιο, μετά τις ευρωεκλογές. Αντίστοιχες συνεργασίες θα κάνει το Politico με άλλες χώρες της Ε.Ε.

Το πρώτο ελληνικό Playbook, βασισμένο στη συνεισφορά δημοσιογράφων από τα δύο μέσα, περιλαμβάνει αναλύσεις της οικονομικής κατάστασης, αλλά και των ζητημάτων που απασχολούν την κοινή γνώμη στην Ελλάδα κατά τους πρώτους μήνες μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος διάσωσης της χώρας. Παράλληλα, εξετάζει την πορεία των βασικών ελληνικών κομμάτων προς τις ευρωεκλογές, το διακύβευμα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις φιλοδοξίες πολιτικής επανόδου του Γιάνη Βαρουφάκη.

Το ενημερωτικό δελτίο, τέλος, παρέχει κάποια βασικά στατιστικά στοιχεία και συνδέσμους με την ελληνική σελίδα του Politico για τις ευρωεκλογές, όπου ο αναγνώστης μπορεί να βρει προγνωστικά για τις έδρες που θα λάβει κάθε κόμμα, τα ποσοστά συμμετοχής και άλλα πολλά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή