Κορυφώνεται η σύγκρουση για την Υγεία

Κορυφώνεται η σύγκρουση για την Υγεία

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα ερωτήματα, αναφορικά τουλάχιστον με πολιτικές προθέσεις και χειρισμούς της πλειοψηφίας, παρά απαντήσεις επί υποθέσεων στον χώρο της Υγείας που χαρακτηρίστηκαν σκανδαλώδεις και οι οποίες κρίθηκε αρχικώς ότι αφορούν πολιτικά πρόσωπα, προκαλεί, τελικώς, η ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής που συγκροτήθηκε στη Βουλή την άνοιξη του περασμένου έτους. Χθες πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση για το ζήτημα του ΚΕΕΛΠΝΟ, αύριο Πέμπτη θα γίνει ψηφοφορία επί του συνολικού πορίσματος και μία ημέρα αργότερα αναμένεται να επιδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής ώστε να πάρει τον δρόμο για την Ολομέλεια.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. και του Ποταμιού που συμμετέχουν στην Εξεταστική, στο δικό τους κείμενο συμπερασμάτων αναδεικνύουν πτυχές οι οποίες έχουν ευθεία αναφορά στις ηγεσίες του υπουργείου Υγείας τα τελευταία τρία χρόνια –και σε ό,τι αφορά την περίπτωση του ΚΕΕΛΠΝΟ–, ενώ και με παρέμβασή του ο κ. Ι. Κεφαλογιάννης λίγο πριν από το τέλος της συνεδρίασης και με αφορμή ένταση, η οποία προκλήθηκε με επίκεντρο τον κ. Αδ. Γεωργιάδη και τη δική του στάση έναντι της επιτροπής, ανέδειξε τη διαρκή άρνηση των βουλευτών της πλειοψηφίας να διερευνηθούν υποθέσεις των ετών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι «γαλάζιοι» στο πόρισμά τους υπογραμμίζουν ότι από τις εργασίες της επιτροπής ανέκυψαν σοβαρά ζητήματα που καθιστούν αναγκαία τη διερεύνηση πιθανών πολιτικών ή και ποινικών ευθυνών για την περίοδο 2015-2018 και στο πλαίσιο αυτό αναφέρονται στα ονόματα των Ανδρ. Ξανθού, Π. Πολάκη, καθώς και στην πρώην υφυπουργό Φωτεινή Σκοπούλη. Στην παρέμβασή του εκ μέρους του Ποταμιού ο κ. Γ. Μαυρωτάς, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι εξακολουθεί να παραμένει το ερώτημα αν σήμερα έκλεισαν οι «τρύπες» της αδιαφάνειας, καθώς –όπως είπε– η σημερινή ηγεσία του υπουργείου δεν έχει απαντήσει στις καταγγελίες του Ποταμιού για τη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ για το προσφυγικό που έχουν να κάνουν με προσλήψεις προσωπικού. Επί των όσων συνολικά, πάντως, καταλογίζουν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε υπουργούς των προηγουμένων κυβερνήσεων, τόσο η Ν.Δ. όσο και η ΔΗΣΥ ή και το Ποτάμι δεν συμμερίζονται την άποψη ότι προέκυψαν ενδείξεις δόλου εκ μέρους τους.

Εξώδικο

Για τα όσα αναφέρουν εις βάρος του οι βουλευτές της πλειοψηφίας, και εξ αφορμής του γεγονότος ότι το πόρισμά του διέρρευσε χθες σε φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ, πριν επιδοθεί στα κόμματα, ο κ. Αδ. Γεωργιάδης απέστειλε εξώδικο προς τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Α. Μπαλωμενάκη, με το οποίο χαρακτηρίζει προσβλητικό και ιταμό προς το πρόσωπό του τον επιθετικό τρόπο με τον οποίο τον αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως αν συνεχιστεί η τακτική τους αυτή θα κινηθεί νομικά εναντίον τους. Τόσο ο κ. Μπαλωμενάκης όσο και σειρά βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος αντέδρασαν εντονότατα στην κίνηση του αντιπροέδρου της Ν.Δ., έκαναν λόγο για προσπάθεια εκβιασμού και τρομοκράτησης μελών του Κοινοβουλίου και προανήγγειλαν έγγραφη διαμαρτυρία προς τον πρόεδρο της Βουλής και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή