ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eντονη παρουσία στελεχών Ν.Δ. στην Αν. Αττική

Eντονη παρουσία στελεχών Ν.Δ. στην Αν. Αττική

Πολυπρόσωπη είναι η εμφάνιση της Ν.Δ στην Ανατολική Αττική, με ορατό τον κίνδυνο διάσπασης των ψήφων. Σε αρκετούς δήμους εμφανίζονται δύο και τρεις υποψήφιοι προερχόμενοι από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ έντονη είναι και η παρουσία του ΚΙΝΑΛ.

Στον Δήμο Αχαρνών, ο νυν δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός, ο οποίος εξελέγη το 2014 ως ανεξάρτητος αλλά έχει καταβολές από τη ΔΗΜΑΡ, θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Η Ν.Δ. θα έχει «πλούσια» αντιπροσώπευση στον εν λόγω δήμο, καθώς πέντε υποψήφιοι προέρχονται από τους «κόλπους» της και όπως όλα δείχνουν η «μάχη» θα κριθεί στο «νήμα». Εκ των υποψηφίων, είναι ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Σπύρος Βρεττός, ενώ επίσης υποψήφιοι είναι ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος ωστόσο θα «κατέβει» ως ανεξάρτητος, ο Πέτρος Βαρελάς, ο οποίος είναι γιος του πρώην δημάρχου, ο αντιπρόεδρος του αντιπεριφερειακού συμβουλίου Χάρης Δαμάσκος, ο οποίος συμμετέχει στον συνδυασμό του Γ. Σγουρού, ενώ ενδιαφέρον έχει εκφράσει για τη δημαρχία και η Ευρώπη Κοσμίδη.

Κατά τα λοιπά, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο πρώην δήμαρχος Οδυσσέας Καμπόλης, ενώ επίσης υποψήφιοι πιθανολογείται ότι θα είναι ο Βασίλης Τοπαλλανίδης, ο οποίος στηρίζεται από το ΚΚΕ, ο Θεόφιλος Αφουξενίδης, ο οποίος προέρχεται από τον κεντρώο χώρο, ο στηριζόμενος από τους οικολόγους Πέτρος Κανελλόπουλος, καθώς και η ανεξάρτητη Αναστασία Μπράχου.

Στον ενιαίο Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, η Ν.Δ θα έχει δύο υποψηφίους, τον νυν δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, αλλά και τον Δημήτρη Δαβάκη. Αγνωστο παραμένει εάν, τελικώς, θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα ο πρώην δήμαρχος Σπύρος Πανάς (σ.σ.: αδελφός του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη μεγάλου νυχτερινού κέντρου στην ευρύτερη περιοχή Χρύσανθου Πανά), ενώ υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Θάνος Ματόπουλος.

Στον Δήμο Διονύσου, ο νυν δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης (σ.σ.: προέρχεται από τη Ν.Δ.) θα έχει ως αντίπαλό του τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη (ΚΙΝΑΛ), ενώ υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Νίκος Κλήμης.

Στον Δήμο Μαραθώνα, ο νυν δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης, η θητεία του οποίου στιγματίστηκε από τη φονική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού, δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, όπως άλλωστε έχει δηλώσει εδώ και μήνες. Μεταξύ άλλων, ως υποψήφιος για τη δημαρχία «ακούγεται» ο προερχόμενος από τη Ν.Δ. Σπύρος Λιβαθινός, καθώς και ο αντιδήμαρχος, επίσης προερχόμενος από τον ίδιο πολιτικό χώρο, Στέργιος Τσίρκας.

Λαυρεωτική

Στον Δήμο Λαυρεωτικής, υποψήφιοι και πάλι θα είναι ο νυν δήμαρχος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Λουκάς, ο πρώην δήμαρχος επίσης από το ΠΑΣΟΚ Κώστας Λεβαντής, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού.
Στον Δήμο Κρωπίας και πάλι υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Κιούσης, ο οποίος στην τελευταία αναμέτρηση εξελέγη με μεγάλο ποσοστό και όπως φαίνεται έχει καταφέρει να συσπειρώσει ψηφοφόρους από όλες τις πολιτικές παρατάξεις. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν εκφραστεί άλλες προθέσεις υποψηφιότητας για τον συγκεκριμένο δήμο.