Μπακογιάννης: Τον φασισμό τον πολεμάς με έργο στις γειτονιές

Μπακογιάννης: Τον φασισμό τον πολεμάς με έργο στις γειτονιές

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα επικριτικά σχόλια που προκάλεσε η επίσκεψή του στον Άγιο Παντελεήμονα,  απάντησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης.

Έτσι, ο κ. Μπακογιάννης προέβη σε μια σκληρή απάντηση στους «κύκλους» που θέλησαν να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον του.

«Θα το πω μία φορά, με την ευχή να μην χρειαστεί να το επαναλάβω », σημειώνει ο Κώστας Μπακογιάννης στην ανάρτηση-απάντησή του τονίζοντας επιπροσθέτως:

«1- Στην αυτοδιοίκηση η πολιτική γίνεται στους δρόμους. Ούτε στα πολιτικοδημοσιογραφικά γραφεία, ούτε στα ζεστά σαλόνια, ούτε στα θερμόαιμα accounts.

2- Στην εποχή μας, ευτυχώς, μετά από αγώνες, όταν συναντάς ανθρώπους, δε ζητάς πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων.

Δύο βασικές αρχές που η αριστερά υποτίθεται οτι γνωρίζει.

Σε όσους με στηλιτεύουν που κινούμαι με αυτόν τον τρόπο, τους έχω νέα, αλλά και μια πρόταση.

Τα νέα είναι ότι θα συνεχίσω να περπατάω σε όλη την Αθήνα και να μιλάω με όλους, όπως κάνω τόσα χρόνια, γιατί η δημοκρατία δυναμώνει με την πραγματική έγνοια για τα προβλήματα, ιδιαίτερα των ξεχασμένων συμπολιτών μας. Γιατί θέλουμε μια Αθήνα χωρίς μίσος, χωρίς φόβο, χωρίς κραυγές και ψιθύρους.

Η πρόταση είναι, αντί να κάνουν αφ’ υψηλού πολιτική ανακτόρων (το παθαίνουν συχνά αυτό οι παροικούντες το Μέγαρο Μαξίμου), καλύτερα να σκεφτούν το σχέδιο τους για την Αθήνα. Και όταν ανακοινωθεί ο υποψήφιος τους, να πάμε να περπατήσουμε την πόλη μαζί. Εκτός αν έχουν συνηθίσει στα παχιά χαλια και πια φοβούνται μην λερώσουν τα παπούτσια τους.

Όσο για την ΧΑ, τον φασισμό τον τρέφει η εγκατάλειψη στην οποία έχει καταδικάσει την πρωτεύουσα η πολιτεία. Ας αναλογιστεί λοιπόν τις ευθύνες της και ας αφήσει εμάς να τον πολεμήσουμε. Όχι με λόγια στην τηλεόραση και το ίντερνετ, αλλά στην πράξη, με έργο στις γειτονιές».

H ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή