Πληθώρα υποψηφίων στους δήμους της Δυτικής Αττικής

Πληθώρα υποψηφίων στους δήμους της Δυτικής Αττικής

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προεκλογικούς «ρυθμούς», με πληθώρα υποψηφίων που, ως επί το πλείστον, κατέρχονται ως ανεξάρτητοι, κινούνται οι δήμοι της Δυτικής Αττικής, με τις πληροφορίες πάντως να αναφέρουν ότι οι «λίστες» θα εμπλουτιστούν περαιτέρω.

Στον Δήμο Ασπροπύργου, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Νίκος Μελετίου, ο οποίος είχε εκλεγεί το 2010 με τη στήριξη της Ν.Δ. Στις προηγούμενες εκλογές εξελέγη ως ανεξάρτητος, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Αντίπαλός του είναι ο Αλέκος Μυλωνάς, ο οποίος κατεβαίνει ως ανεξάρτητος, αλλά και ο Γιάννης Ηλίας με «δεξιές» καταβολές.

Στον Δήμο Ελευσίνας, την ανανέωση της θητείας του θα επιδιώξει ο νυν δήμαρχος Γιώργος Τσουκαλάς με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίπαλοί του θα είναι ο ανεξάρτητος –με νεοδημοκρατικές καταβολές– Αργύρης Οικονόμου, ο οποίος θα στηριχθεί και από τον συνδυασμό «Ελευσίνα – Μαγούλα Πρώτη Πόλη» του Ν. Βιλλιώτη, ο Παναγιώτης Καρποδίνης, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά λέγεται ότι πλέον έχει προσχωρήσει στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς και ο ανεξάρτητος μηχανολόγος-ναυπηγός Νίκος Τσίτσος.

Στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, και πάλι υποψήφια θα είναι η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ Γιάννα Κριεκούκη, ο Γιώργος Δρίκος, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ., ενώ τον δήμο θα διεκδικήσει και ο Χρήστος Στάθης, που φαίνεται πως θα πάρει τις ευλογίες της Πειραιώς. Με ενδιαφέρον αναμένεται να φανεί εάν θα επηρεαστεί η εκλογική αναμέτρηση από τις καταστροφές, πριν από ένα χρόνο, από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή της Μάνδρας.

Στα Μέγαρα, τη δημαρχία θα διεκδικήσει εκ νέου ο νυν δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης, που στις εκλογές του 2014 κέρδισε τον τότε δήμαρχο Γιώργο Μαρινάκη, ο οποίος προερχόταν από τη Ν.Δ. και θεωρείτο «φαβορί». Η νίκη του κ. Σταμούλη απετέλεσε «έκπληξη». Ο κ. Σταμούλης είχε κατέλθει στις εκλογές ως ανεξάρτητος και το ίδιο θα πράξει και τώρα.

Αντίπαλοί του θα είναι ο επίσης ανεξάρτητος Αγγελος Μακρυγιάννης, ο οποίος ωστόσο προέρχεται από τη Ν.Δ., ο Γιώργος Μπερδελής, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και φέρεται να διεκδικεί τη στήριξη της Ν.Δ., ο πρώην αντιδήμαρχος και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κλεάνθης Βαρελάς, ο οποίος σε αυτές τις εκλογές δεν αποκλείεται να στηριχθεί από τη Ν.Δ., καθώς και ο Βασίλης Χατζόπουλος, ο οποίος πιθανότατα θα στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τη στήριξη της Ν.Δ. επιδιώκουν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κουμπέτσος, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Πιλίλης.

Στο Δήμο Φυλής, εκ νέου υποψηφιότητα αναμένεται να θέσει ο νυν δήμαρχος Χρήστος Παππούς, προερχόμενος από τη Ν.Δ., με αντίπαλο τον Δημήτρη Μπουραΐμη, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον Αλέξανδρο Κουλοχέρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή