ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν κάνουμε «νταλαβέρια» πίσω από κλειστές πόρτες

Μητσοτάκης: Δεν κάνουμε «νταλαβέρια» πίσω από κλειστές πόρτες

Οι αποφάσεις του Ποταμιού θα ληφθούν όταν θα δει τα κείμενα που θα κατατεθούν στην Βουλή, είπε, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος παραβρέθηκε στην παρουσίαση βιβλίου του Κωστή Χατζήδακη, στην οποία έδωσε το «παρών» και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Θεοδωράκης, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, δήλωσε πως εξακολουθεί να βλέπει θετικά το ενδεχόμενο επίλυσης του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ. Ξεκαθάρισε όμως πως προτού λάβει οποιαδήποτε απόφαση θέλει να εξετάσει τα έγγραφα που θα κατατεθούν στην Βουλή τον Μάρτιο, όταν αναμένεται να αρχίσει η κοινοβουλευτική διαδικασία για κύρωση της συμφωνίας.

Απαντώντας στην κριτική που έχει δεχτεί από την κυβέρνηση, ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε αιχμηρά πως το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να «κάνει κουμάντο» σε κόμματα της αντιπολίτευσης επειδή δεν έχει την δυνατότητα να μιλήσει με αυστηρότητα στον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο. «Δεν υπάρχουν υποδείξεις για το Ποτάμι», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του, απέφυγε να αναφερθεί ευθέως στο Ποτάμι, όμως ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα αναμειχθεί σε μετεκλογικά ή προεκλογικά «νταλαβέρια» προκειμένου να πετύχει τους στόχους της.  «Άλλοι κάνουν τέτοια νταλαβέρια πίσω από τις κλειστές πόρτες» τόνισε.

Σημείωσε πως τέτοιες συμφωνίες δεν ταιριάζουν στην χαρακτήρα της ΝΔ, προσθέτοντας ότι τέτοιου είδους «συναλλαγές» κάνουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος.