Μητσοτάκης: Τελειώσατε, καταλάβετέ το, μη σέρνετε άλλο τη χώρα

Μητσοτάκης: Τελειώσατε, καταλάβετέ το, μη σέρνετε άλλο τη χώρα

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή εφ’ όλης της ύλης επίθεση για την οικονομία, από την «περήφανη διαπραγμάτευση» του 2015 μέχρι τη δέσμευση της χώρας σε ένα «τέταρτο μνημόνιο», εξαπέλυσε ο Κυρ. Μητσοτάκης από τη Βουλή. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη ναρκοθέτηση της επόμενης μέρας από την κυβέρνηση, καθώς προειδοποίησε ότι η χώρα κινδυνεύει να «ικετέψει» για νέα ευρωπαϊκή βοήθεια και κάλεσε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει άμεσα εκλογές: «Τελειώσατε, καταλάβετέ το! Μη σέρνετε άλλο τη χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αποδομώντας τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για την οικονομία, ο πρόεδρος της Ν.Δ. προειδοποίησε ότι η χώρα δεν μπορεί να δανειστεί και δεν θα μπορέσει αν δεν αποκαταστήσει την αξιοπιστία της. Κατηγόρησε, δε, τον πρωθυπουργό ότι έχει ναρκοθετήσει την επόμενη μέρα «ψεκάζοντάς την με προπαγάνδα και απογοήτευση» και επιστρέφοντάς του την κινδυνολογία, όπως είπε, τον κατηγόρησε ότι εκείνος είναι που δεν άφησε τη χώρα να τελειώσει με το δεύτερο μνημόνιο, «εσείς είστε που φέρατε τρίτο μνημόνιο, όσο μένετε, υπονομεύετε το μέλλον της χώρας».

«Θα φύγετε πριν οδηγήσετε τη χώρα σε ακόμη μία περιπέτεια, προκηρύξτε εκλογές μια ώρα αρχύτερα», κάλεσε τον κ. Τσίπρα, σημειώνοντας ότι το «τέλος της εξουσίας» των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ «κρύβει κινδύνους για τη χώρα». Ανάμεσα σε αυτούς, απαρίθμησε τη σύμπραξη με τον κ. Καμμένο, το δημοσιονομικό αδιέξοδο, τους φόρους, τη φτώχεια, αλλά και τις «αλλεπάλληλες προσπάθειες να ελέγξετε τη Δικαιοσύνη και να χειραγωγήσετε τα ΜME».

Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, χρησιμοποίησε την αποστροφή του πρωθυπουργού ότι το ρολόι μετρά από τη μέρα που η χώρα ολοκλήρωσε το τρίτο πρόγραμμα και άρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εξουσία λίγο παραπάνω από 100 μέρες. «Σήμερα κλείνετε 1.417 μέρες στην εξουσία, σκοτεινές μέρες για την Ελλάδα», είπε, κατηγορώντας τον ότι ξαναφόρεσε τη «μάσκα του τάχα φιλάνθρωπου για να μοιράσετε ένα φιλοδώρημα στους πολίτες από το δικό τους εισόδημα που τόσο καιρό υφαρπάζετε». Τον κατηγόρησε ακόμη για θράσος να λέει ότι δεν θα κόψει τις συντάξεις, όταν «εσείς υπογράψατε τη μείωσή τους και περικοπή τους, όχι εμείς».

Στη συνέχεια μίλησε για τις 17 παρεμβάσεις της κυβέρνησης που έχουν μειώσει το διαθέσιμο εισόδημα των συνταξιούχων και απαρίθμησε τους 29 φόρους που έχει επιβάλει, καταθέτοντας και σχετικό πίνακα στη Βουλή. Αναφερόμενος στη «φορομπηχτική» πολιτική, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αυτή είναι «μια πολιτική εναντίον όλων» και υπογράμμισε ότι Ν.Δ. και κυβέρνηση εκπροσωπούν δύο διαφορετικούς κόσμους και οικονομικές φιλοσοφίες. Οπως είπε, «εμείς θέλουμε λιγότερους φόρους και περισσότερες επενδύσεις, ώστε ο δημόσιος πλούτος να ωφελεί όλους – εσείς φορολογείτε όποιον βρείτε, φτωχοποιείτε τους πολλούς για να τους κρατάτε ομήρους σποραδικών επιδομάτων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή