ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Σακελλαροπούλου στη Λευκωσία την επόμενη εβδομάδα

episkepsi-sakellaropoyloy-sti-leykosia-tin-epomeni-evdomada-561083287

Επίσημη επίσκεψη στη Λευκωσία πρόκειται να πραγματοποιήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την επόμενη εβδομάδα.

Οπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Προεδρία της Δημοκρατίας, η κα Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί την Κυπριακή Δημοκρατία από τις 21 ως τις 23 Σεπτεμβρίου, κατόπιν πρόκλησης του Κύπριου ομολόγου της, Νίκου Αναστασιάδη. Θα πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη της κας Σακελλαροπούλου στο εξωτερικό από την εκλογή της στο ύπατο αξίωμα της χώρας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σκόπευε να επισκεφθεί την Κύπρο αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της τον Μάρτιο, όταν και προσκλήθηκε από τον κ. Αναστασιάδη, όμως τα μέτρα για τον κορωνοϊό ανέβαλαν το ταξίδι της.

Κατά πληροφορίες από την Κύπρο, η κα Σακελλαροπούλου πρόκειται να συναντηθεί με τον κο Αναστασιάδη, με αρχηγούς κομμάτων και με τη θρησκευτική ηγεσία, ενώ σκοπεύει να πραγματοποιήσει επίσκεψη και στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ.

Η μετάβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Κύπρο θα λάβει χώρα μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής της στο Καστελλόριζο, η οποία συνέπεσε με την αποκλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο και ολοκληρώθηκε χωρίς την παραμικρή παρενόχληση από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.