Σε διεθνή οργανισμό μετατράπηκε το «East Med Gas Forum»

Σε διεθνή οργανισμό μετατράπηκε το «East Med Gas Forum»

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επίσημη μετατροπή του φόρουμ «East Med Gas» σε διεθνή οργανισμό, με στόχο την προώθηση των εξαγωγών φυσικού αερίου από την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, υπέγραψαν οι πρώτες έξι χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Το καταστατικό του νεόκοπου οργανισμού έχουν μέχρι στιγμής υπογράψει η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία και η Ιορδανία. Έδρα του «East Med Gas» θα αποτελεί το Κάιρο της Αιγύπτου.

Στον οργανισμό συμμετέχει και η Παλαιστινιακή Αρχή, ενώ αίτημα συμμετοχής έχει υποβάλει η Γαλλία. Από την πλευρά τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αξιώσει την ανάληψη του ρόλου παρατηρητή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον πρώτο επίσημο οργανισμό, ο οποίος θα αναλάβει την προώθηση των εξαγωγών φυσικού αερίου από τις χώρες της ανατολικής Μεσογείου, κάτι που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, δεδομένων και των μεγάλων κοιτασμάτων που έχουν ανακαλυφθεί.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να παραληφθεί η ένταση με την Τουρκία, η οποία εξακολουθεί να υπονομεύει τη σταθερότητα και τις προοπτικές αξιοποίησης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή