Αναστασιάδης: Δεν είναι αυτοσκοπός οι κυρώσεις προς την Τουρκία

Αναστασιάδης: Δεν είναι αυτοσκοπός οι κυρώσεις προς την Τουρκία

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν είναι αυτοσκοπός οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας, αλλά η ανταπόκριση της στις υποχρεώσεις της ως υποψήφιας προς ένταξη στην Ε.Ε.» δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Αναλυτικότερα, σε ερώτηση για το εάν θα ζητηθούν ζητηθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας, προκειμένου να δώσει και τη συγκατάθεσή της η Κύπρος σε κυρώσεις για τη Λευκορωσία, ο κύριος Αναστασιάδης απάντησε  ότι «δεν είναι αυτοσκοπός οι κυρώσεις. Αυτοσκοπός είναι να ανταποκρίνονται προς τις αρχές και αξίες της ΕΕ οι υποχρεώσεις της Τουρκίας ως υποψήφιας προς ένταξη χώρας και αυτό πρέπει επιτέλους να επικρατήσει».

Ερωτηθείς αν εκτιμά ως κρίσιμο το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες και αν έχουν διαφοροποιηθεί οι συνθήκες, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε «δεν έχει διαφοροποιηθεί οτιδήποτε. Αυτό που θα επιδιώξουμε είναι να διασωθεί η αξιοπιστία και η αξιοπρέπεια τόσο της Ευρώπης όσο και των Ευρωπαίων πολιτών της Κύπρου».

Σε ερώτηση εάν είναι σε γνώση της Λευκωσίας κάποιες φόρμουλες που επεξεργάζεται η Προεδρία της Ε.Ε., όπως να επιβληθούν κυρώσεις προς την Τουρκία αλλά να επιβληθεί σε μεταγενέστερο στάδιο αν δεν συμμορφωθεί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «δεν γνωρίζω κάτι ανάλογο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή