ΚΥΠΡΟΣ

Το ψευδοκράτος ανοίγει τμήμα της παραλίας των Βαρωσίων

to-pseydokratos-anoigei-tmima-tis-paralias-ton-varosion-561106396

Το άνοιγμα τμήματος της παραλίας της Αμμοχώστου ανακοίνωσε ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ από την Αγκυρα όπου είχε συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές στα κατεχόμενα.

Οπως μεταδίδει η Καθημερινή Κύπρου, ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε: «Το 2019 υποσχεθήκαμε το άνοιγμα του Βαρωσίου και τώρα πραγματοποιούμε το πρώτο βήμα», υπογηραμμίζοντας ότι «ανοίγει για τον κόσμο η παραλιακή ζώνη και η Οδός Δημοκρατίας με την επίσκεψη στην περιοχή να είναι δυνατή από την Πέμπτη».

Από την πλευρά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «στηρίζει απολύτως την απόφαση των Τουρκοκυπρίων». και πρόσθεσε: «Γνωρίζω την σημασία του ανοίγματος του Βαρωσιού για τους τουρκοκυπρίους. Γνωρίζουμε ότι θα ενοχληθούν κάποια κέντρα. Ωστόσο μέχρι σήμερα πάντα οι τ/κ ήταν αυτοί που έκαναν υπομονή. Δυστυχώς δεν υπήρξε αντίκρισμα για αυτήν την υπομονή. Πλέον κατανοητό ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για συνολική λύση. Καιρός για να οικοδομηθεί ένας νέος οδικός χάρτης πάνω στις νέες πραγματικότητες.Το Βαρώσι ανήκει στους τ/κ».

Πηγή: Reuters, Καθημερινή Κύπρου