Αφιερώματα του αιγυπτιακού Τύπου στις σχέσεις Ελλάδας – Αιγύπτου

Αφιερώματα του αιγυπτιακού Τύπου στις σχέσεις Ελλάδας – Αιγύπτου

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφιέρωμα στην επίσημη επίσκεψη το Αιγύπτιου πρόεδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι στην Αθήνα, φιλοξενεί, για δεύτερη ημέρα ο αιγυπτιακός Τύπος.

Η  Egypt Today κάνει ιδιαίτερη μνεία στη δήλωση του Αιγυπτίου ηγέτη ότι «η Συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας θα μεγιστοποιήσει τη χρήση του πλούτου των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ». Επισημαίνει, επίσης, πως «η Αίγυπτος και η Ελλάδα θεωρούνται γέφυρα σύγκλισης, διαλόγου, συνεργασίας μεταξύ Αράβων και Ευρωπαίων».

Η Egypt Independent υπογραμμίζει τη δήλωση του πρωθυπουργού Κυρικάκου Μητσοτάκη πως «Ελλάδα και Αίγυπτος θα καλωσορίσουν την ‘πιο αποφασιστική’ συμμετοχή των ΗΠΑ υπό τον Μπάιντεν». Τονίζει, επίσης, τη φράση του Αλ Σίσι ότι «η Αίγυπτος και η Ελλάδα θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για τις περιφερειακές απειλές για την ασφάλεια».

«Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι συναντά τον Έλληνα υπουργό Ενέργειας και υπογραμμίζει τη σημασία της προώθησης της συνεργασίας με την Ελλάδα», αναφέρει η  Αλ Αχράμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή