Για συνεχείς προκλήσεις κατηγορεί την Ελλάδα ο Τσαβούσογλου

Για συνεχείς προκλήσεις κατηγορεί την Ελλάδα ο Τσαβούσογλου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα πως παρά τα θετικά βήματα της Τουρκίας συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες.

«Το τελευταίο διάστημα δώσαμε ευκαιρία στη διπλωματία. Την πρώτη φορά καθυστερήσαμε την έξοδο του πλοίου (Oruc Reis) τη δεύτερη φορά το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι. Σε αυτό το διάστημα είδαμε τα προκλητικά βήματα της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων. Σε αυτό το διάστημα η Ε.Ε. θα μπορούσε να μας φέρει στο τραπέζι και του δύο, όμως δυστυχώς δεν έγινε. Όμως και μετά τις 20 Οκτωβρίου συνεχίζονται οι προκλήσεις της Ελλάδας», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ούγγρο ομόλογο του ανέφερε πως «εξέδωσαν 11 NAVTEX, 12 NOTAM. Επιπλέον έκαναν προκλητικά βήματα γα να παραβιάσουν το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών. Εμείς πραγματικά κάναμε υπομονή».

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα αποφεύγει τις συναντήσεις αποκλιμάκωσης στα πλαίσια του ΝΑΤΟ . «Η Ελλάδα έλεγε πως όσο το Oruc Reis παραμένει στην περιοχή δεν θα έρθουν στο διάλογο. Όμως το πλοίο αποσύρθηκε στην Αττάλεια αλλά πάλι βρίσκουν δικαιολογίες», δήλωσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σζιτζάρτο υποστήριξε πλήρως την Άγκυρα «αν τους αρέσει κι αν δεν τους αρέσει, η ασφάλεια της Ευρώπης σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την Τουρκία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή