Το ενδιαφέρον Μητσοτάκη για την πρωτοποριακή θεραπεία και η συμφωνία για συνεργασία

Το ενδιαφέρον Μητσοτάκη για την πρωτοποριακή θεραπεία και η συμφωνία για συνεργασία

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδιαφέρον που επέδειξε ο Κυρ. Μητσοτάκης για μία νέα, πρωτοποριακή αγωγή εισπνεόμενου φαρμάκου που αναπτύσσεται στο Ισραήλ περιέγραψε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου με τον οποίο ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε τη Δευτέρα συνάντηση.

«Χθες ζήτησα να συναντήσω τον καθηγητή Arnper λόγω αυτού του φαρμάκου – θαύματος που έχει δοκιμαστεί σε 30 ανθρώπους και βρέθηκε αποτελεσματικό εάν έχεις προσβληθεί από κορωνοϊό και  νοσείς σοβαρά. Δεν ξέρουμε ακόμη πώς θα εξελιχθεί, θα υποβληθεί σε δοκιμές«, είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και πρόσθεσε:

«Ζήτησα από τον καθηγητή Αρμπερ να έρθει στο γραφείο μου σήμερα. Δύο ώρες αργότερα, ο φίλος μου Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται στο γραφείο μου και ούτε λίγο ούτε πολύ η πρώτη ερώτηση που μου έκανε ήταν: Μπορείς να μου πεις γι’ αυτό το θαυματουργό φάρμακο; 

Φωνάξαμε τον καθηγητή Αρμπερ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προθυμοποιήθηκε ότι η Ελλάδα, με το κορυφαίο της νοσοκομείο, θα συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές. Νομίζω ότι μπορούμε να το εγκρίνουμε αυτό επειδή είναι ένα παράδειγμα ότι η συνεργασία μας οικοδομείται σε σε νέες περιοχές», κατέληξε ο κ. Νετανιάχου.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω αγωγή αφορά ένα εισπνεόμενο φάρμακο που με βάση τις πρώτες ενδείξεις έχει επιτύχει ελπιδοφόρα αποτελέσματα με ποσοστά αποτελεσματικότητας στο 96% επί των ασθενών στους οποίους δοκιμάστηκε: Συγκεκριμένα, 29 από τους 30 έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο σε διάστημα από τρεις έως πέντε ημέρες αφότου έλαβαν την αγωγή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή