ΥΠΕΞ: Καταδικάζει την επίθεση εναντίον της Σαουδικής Αραβίας

ΥΠΕΞ: Καταδικάζει την επίθεση εναντίον της Σαουδικής Αραβίας

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την νέα επίθεση εναντίον της Σαουδικής Αραβίας και εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη του.

Αναλυτικότερα, με ανακοίνωση που εξέδωσε, το υπουργείο «καταδικάζει απερίφραστα τη νέα πυραυλική επίθεση στη Σαουδική Αραβία, ενάντια του αεροδρομίου Abha που προκάλεσε φωτιά σε ένα εμπορικό αεροσκάφος».

«Οι συνεχείς αυτές επιθέσεις αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και πλήττουν την ασφάλεια σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή. Επίσης υπονομεύουν ουσιαστικά τις προσπάθειες του Ειδικού Απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών για συνολική πολιτική επίλυση, προς όφελος του λαού της Υεμένης, τις οποίες η Ελλάδα υποστηρίζει ανεπιφύλακτα», επισημαίνει το ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται πως νωρίτερα αντάρτες Χούτι της Υεμένης πραγματοποίησαν επίθεση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Abha με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά ένα πολιτικό αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το σαουδαραβικό δίκτυο Al-Ekhbariya TV, οι πυροσβέστες έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά και δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

 
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή