Ακάρ: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στη «Γαλάζια Πατρίδα»

Ακάρ: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στη «Γαλάζια Πατρίδα»

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προέβη ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Όπως είπε, «πρέπει να δουν πως απο την αύξηση της έντασης και τις προσπάθειες εξοπλισμού, τη μεγαλύτερη ζημιά θα την πάθει ο ελληνικός λαός», ενώ αναφέρθηκε και στους ισχυρισμούς της Άγκυρας για παρενόχληση του «Τσεσμέ».

Διαβάστε ακόμη: Πρόκληση Ερντογάν με το Αιγαίο

«Όπως ξέρετε ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν το πλοίο “Τσεσμέ” το οποίο πραγματοποιεί επιστημονικές έρευνες. Βέβαια η κατάλληλη απάντηση δόθηκε απο τους αρμόδιους μας. Για άλλη μια φορά τονίζω πω αυτή η στάση δεν έχει σχέση με τις σχέσεις καλής γειτονίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγόρησε την Αθήνα για άλλη μια φορά πως «τα προβλήματα της με την Τουρκία προσπαθεί να τα μετατρέψει σε προβλήματα Ε.Ε.- Τουρκίας όπως και ΗΠΑ- Τουρκίας. Αυτό δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ηθικό. Δεν έχει καμία πρακτική αξία».

Ο Χουλουσί Ακάρ για άλλη μια φορά επανέλαβε τη θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας» και δήλωσε πως «εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα στα εδάφη και στα ύδατα κανενός. Όμως δεν θα απαρνηθούμε τα δικαιώματα μας. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας στη “Γαλάζια Πατρίδα” όπως και στην Κύπρο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή