Διαβεβαιώσεις Ερντογάν προς Μέρκελ

Διαβεβαιώσεις Ερντογάν προς Μέρκελ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Τηλεδιάσκεψη με την Άγκελα Μέρκελ είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας ο κ. Ερντογάν ευχήθηκε η έκθεση η οποία θα παρουσιαστεί στη Σύνοδο σχετικά με την Τουρκία να έχει θετική και αντικειμενική στάση απέναντι στη χώρα του. 

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν θέματα όπως το προσφυγικό και η απελευθέρωση της βίζας. Ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε πως οι σχέσεις Άγκυρας – Βρυξελλών δεν πρέπει να πληγούν απο τις χώρες που δεν καταλαβαίνουν την αξία τους και ζήτησε να γίνουν προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο κ. Ερντογάν υποστήριξε πως η Τουρκία δεν επιθυμεί καμία ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, αντιθέτως μίλησε για σταθερότητα και συνεργασία και υπογράμμισε πως για να συνεχιστεί ο αποδοτικός διάλογος, η Ελλάδα θα πρέπει να ενθαρρυνθεί περισσότερο.

Nωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, όπου στο ζήτημα της Κύπρου υποστήριξε πως η Άγκυρα επιθυμεί τη λύση στα πλαίσια της συνεργασίας δυο κυρίαρχων κρατών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή