ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβεβαιώσεις Ερντογάν προς Μέρκελ

Διαβεβαιώσεις Ερντογάν προς Μέρκελ

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Τηλεδιάσκεψη με την Άγκελα Μέρκελ είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας ο κ. Ερντογάν ευχήθηκε η έκθεση η οποία θα παρουσιαστεί στη Σύνοδο σχετικά με την Τουρκία να έχει θετική και αντικειμενική στάση απέναντι στη χώρα του. 

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν θέματα όπως το προσφυγικό και η απελευθέρωση της βίζας. Ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε πως οι σχέσεις Άγκυρας – Βρυξελλών δεν πρέπει να πληγούν απο τις χώρες που δεν καταλαβαίνουν την αξία τους και ζήτησε να γίνουν προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο κ. Ερντογάν υποστήριξε πως η Τουρκία δεν επιθυμεί καμία ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, αντιθέτως μίλησε για σταθερότητα και συνεργασία και υπογράμμισε πως για να συνεχιστεί ο αποδοτικός διάλογος, η Ελλάδα θα πρέπει να ενθαρρυνθεί περισσότερο.

Nωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, όπου στο ζήτημα της Κύπρου υποστήριξε πως η Άγκυρα επιθυμεί τη λύση στα πλαίσια της συνεργασίας δυο κυρίαρχων κρατών.