Παράπονα Τσαβούσογλου για τη στάση Δένδια στην Άγκυρα

Παράπονα Τσαβούσογλου για τη στάση Δένδια στην Άγκυρα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα… παράπονά του έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τη στάση του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Δένδια, μπροστά στα μικρόφωνα κάνοντας λόγο για απρεπή συμπεριφορά και έλλειψη ειλικρίνειας εκ μέρους του.

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε εκτενή συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk, ο κ. Τσαβούσογλου είπε πως ενώ ο ίδιος ήταν καλός οικοδεσπότης, ο κ. Δένδιας «δεν ήταν ειλικρινής» και τον κατηγόρησε ότι παρέβη τη συμφωνία τους να μην αναφερθούν προ του Τύπου στο περιεχόμενο των συνομιλιών τους.

«Αυτή η πρώτη μας συνάντηση δεν ήταν εύκολη», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, λέγοντας ότι ο κ. Δένδιας τον στενοχώρησε, αν και φίλος του από το 2003.

Ωστόσο υπογράμμισε ότι υπάρχουν περιθώρια ελληνοτουρκικής συνεργασίας στην οικονομία και στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, στην επικέντρωση επί των οποίων υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο υπουργών, όπως είπε.

Διαβάστε επίσης:

Ενδιαφέρον επίσης είχε η δήλωση τού επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας κατά του Κοσσυφοπεδίου. Ο κ. Τσαβούσογλου είπε στην ίδια συνέντευξη ότι ήταν λάθος η απόφαση του βαλκανικού κρατιδίου να ανοίξει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, αντί για το Τελ Αβίβ, και έγινε με αντάλλαγμα την αναγνώρισή του από το κράτος του Ισραήλ.

Παράλληλα ανακοίνωσε την αναβολή των ειρηνευτικών συνομιλιών για το Αφγανιστάν για μετά το τέλος των μουσουλμανιών εορτών των προσεχών εβδομάδων.

Παρά τις πληροφορίες περί αντικατάστασης του κ. Τσαβούσογλου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν επηρεάστηκε από τον μικρής έκτασης ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε την Τετάρτη.

Πηγή: Hurriyet Daily News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή