Ερντογάν: Συγχαρητήρια σε Τσαβούσογλου για τις «απαντήσεις στον Δένδια»

Ερντογάν: Συγχαρητήρια σε Τσαβούσογλου για τις «απαντήσεις στον Δένδια»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα συγχαρητήριά του στον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις «απαντήσεις» -όπως είπε- που έδωσε στον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, κατά την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

«Θέλω να συγχαρώ τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τις απαντήσεις που έδωσε στον Νίκο Δένδια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ο Ερντογάν κατηγορεί τον Δένδια, αλλά χαμηλώνει τους τόνους

Νωρίτερα, ο Τσαβούσογλου έκανε τα… παράπονά του για τη στάση του Νίκου Δένδια, μπροστά στα μικρόφωνα κάνοντας λόγο για απρεπή συμπεριφορά και έλλειψη ειλικρίνειας εκ μέρους του.

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε εκτενή συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk, ο κ. Τσαβούσογλου είπε πως ενώ ο ίδιος ήταν καλός οικοδεσπότης, ο κ. Δένδιας «δεν ήταν ειλικρινής» και τον κατηγόρησε ότι παρέβη τη συμφωνία τους να μην αναφερθούν προ του Τύπου στο περιεχόμενο των συνομιλιών τους.

«Αυτή η πρώτη μας συνάντηση δεν ήταν εύκολη», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, λέγοντας ότι ο κ. Δένδιας τον στενοχώρησε, αν και φίλος του από το 2003.

Ωστόσο υπογράμμισε ότι υπάρχουν περιθώρια ελληνοτουρκικής συνεργασίας στην οικονομία και στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, στην επικέντρωση επί των οποίων υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο υπουργών, όπως είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή