Πενταμερής: Συντονισμός Αθήνας – Λευκωσίας ενόψει των συναντήσεων της Τετάρτης

Πενταμερής: Συντονισμός Αθήνας – Λευκωσίας ενόψει των συναντήσεων της Τετάρτης

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια είχε στη Γενεύη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με στόχο τον συντονισμό των δύο μερών ενόψει των συναντήσεων του ΓΓ των ΗΕ στο πλαίσιο της άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό, που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη στο κτίριο των ΗΕ.

Στη συνάντηση παρέστησαν από κυπριακής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος, ο Διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κ. Κυριάκος Κούρος.

Από ελληνικής πλευράς παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Θεμιστοκλής Δεμιρης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Θεοχάρης Λαλάκος και ο τέως Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ηλίας Φωτόπουλος.

 

Ο Ελληνας ΥΠΕΞ εξέφρασε τη στήριξή του στην επίλυση του Κυπριακού επί τη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. 

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του Υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στον διαρκή και στενό συντονισμό Ελλάδας και Κύπρου λέγοντας ότι επιβεβαιώθηκε η πλήρης στήριξη για επίλυση του Κυπριακού.

Νωρίτερα, ο κ. Αναστασιάδης είχε συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες.

Οπως αναφέρει στην επίσημη ενημέρωσή της η Κυπριακή Προεδρία, στη συνάντηση, παρέστησαν, επίσης, ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κούρος, ο νομικός σύμβουλος στη διαπραγματευτική ομάδα κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, ο κ. Ανδριανός Κυριακίδης μέλος του Γραφείου του διαπραγματευτή, και ο κ. Παντελής Παντελίδης, μέλος του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Από πλευράς Ηνωμένων Εθνών στη συνάντηση παρακάθισαν η Ειδική Σύμβουλος του για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ, η βοηθός ΓΓ των ΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις κα Ρόζμαρι ντι Κάρλο η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο κα Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και υπηρεσιακοί παράγοντες των ΗΕ.

Με μία φωτογραφία του να αποβιβάζεται από το αεροσκάφος που τον μετέφερε στη Γενεύη ανήγγειλε μέσω Twitter λίγο πριν από τις 9 τοπική ώρα ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ την άφιξη του στην ελβετική πόλη για την άτυπη πενταμερή.

«Προσγειώθηκα στη Γενεύη για να παραστώ στις 5+Ην. Έθνη συνομιλίες επί της λύσης του Κυπριακού, που φιλοξενεί ο Αντόνιο Γκουτέρες. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα εργαστεί για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο μια δίκαιη και διαρκή λύση του Κυπριακού ζητήματος», έγραψε ο κ. Ράαμπ στο λογαριασμό του.

– Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή