Στον Τζον Κέρι το βραβείο «Lord Byron» – Μητσοτάκης: Τιμάμε την προσήλωση των ΗΠΑ στην ελευθερία

Στον Τζον Κέρι το βραβείο «Lord Byron» – Μητσοτάκης: Τιμάμε την προσήλωση των ΗΠΑ στην ελευθερία

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Διεθνές Βραβείο Φιλελληνισμού «Lord Byron» για το έτος 2021, απένειμε στον Τζον Κέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως ο Αμερικανός πρώην επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συστηματικά προωθούσε τις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης.

Κατά την τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία Αθηνών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «σήμερα η Ελλάδα τιμά στο πρόσωπο του πρώην γερουσιαστή, υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και πλέον ειδικό απεσταλμένο του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για ζήτηματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, Τζον Κέρι, τον πρόγονο και τον προκάτοχο του, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στη γέννηση της ελεύθερης Ελλάδος».

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, η χώρα μας τιμά την διαρκή προσήλωση των ΗΠΑ στην ιδέα της Ελευθερίας, που αποτυπώθηκε στον αγώνα τους κατά του φασισμού και του Ναζισμού κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο 1939- 1945.

Ειδικότερα για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών επί προεδρίας Μπαρακ Ομπάμα, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας στις ΗΠΑ υπηρέτησε τις ιδέες της ενότητας και της μετριοπάθειας, ενώ ως ο 68ος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ εργάστηκε αδιάκοπα για τη διεθνή συμφιλίωση και την πολυμερή συναντίληψη.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ο κ. Κέρι συστηματικά προωθούσε τις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης. «Και υπό το νέο του ρόλο στο θέμα του κλίματος, είμαι σίγουρος πως ο κ. Κέρι θα φέρει ενέργεια, αποφασιστικότητα και εν τέλει επιτυχία στη σημαντικότερη μακροπρόθεσμη πρόκληση της εποχής μας, ήτοι της υπερθέρμανσης του πλανήτη» σημείωσε ο πρωθυπουργός, που επανέλαβε ότι Ελλάδα και ΗΠΑ στέκονται μαζί στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

«Είμαστε περήφανοι, που τιμούμε σήμερα εδώ τον Τζον Κέρι», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή