Παραλήρημα Μπαχτσελί: Ο Μητσοτάκης αποκαλεί τα τουρκόπουλα ως ελληνόπουλα

Παραλήρημα Μπαχτσελί: Ο Μητσοτάκης αποκαλεί τα τουρκόπουλα ως ελληνόπουλα

Δριμεία επίθεση κατά της Ελλάδας και του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον πρόεδρο του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Δριμεία επίθεση κατά της Ελλάδας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο Μπαχτσελί μίλησε «για φασιστική πολιτική εναντίον της μειονότητας», την οποία αποκάλεσε «τουρκική».

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Μπαχτσελί σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός σε τηλεδιάσκεψη στο χωριό Πάχνη, στην Ξάνθη (στις 18 Μαΐου 2021), μετέβη σε δημόσιο νηπιαγωγείο και απευθύνθηκε σε μαθητές και σε εκπαιδευτικούς, χρησιμοποιόντας εκφράσεις που δεν μπορούμε να τις “χωνέψουμε”. Το χωριό Πάχνη το αποκάλεσε χωριό Πομάκων και τα τουρκόπουλα τα αποκάλεσε ελληνόπουλα. Ο Μητσοτάκης τα θαλάσσωσε και έπεσε στη δίνη του παραληρήματος. Εκείνα είναι τουρκόπουλα, το Pasavik δεν είναι χωριό Πομάκων. Τι θα πει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε αυτή την πολιτική αφομοίωσης και φασισμού της Ελλάδας, τι θα πει για αυτό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι είναι ρατσισμός το να αποκαλεί τα τουρκόπουλα ως ελληνόπουλα;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή