Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν έχει αλλάξει η πολιτική των ΗΠΑ για τους S-400

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν έχει αλλάξει η πολιτική των ΗΠΑ για τους S-400

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα πως η πολιτική των ΗΠΑ για το ζήτημα της παραμονής του ρωσικού συστήματος S-400 στην Τουρκία παραμένει η ίδια, έστειλε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Διαβάστε ακόμη: Ο Μπάιντεν θα θέσει στον Ερντογάν το θέμα των τουρκικών ενεργειών στην Ανατ. Μεσόγειο

Συγκεκριμένα, με αφορμή τα δημοσιεύματα που θέλουν τις ΗΠΑ να έχουν καταθέσει συμβιβαστική πρόταση με τεχνικό χαρακτήρα για την άρση του αδιεξόδου, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τόνισε πως «η πολιτική μας δεν έχει αλλάξει, προτρέπουμε την Τουρκία να εγκαταλείψει το σύστημα S-400.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ σημειώνει πως «η απόκτηση των S-400 από την Τουρκία αντιβαίνει άμεσα στις νατοϊκές της δεσμεύσεις, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της στρατιωτικής τεχνολογίας και του προσωπικού των ΗΠΑ και της Συμμαχίας και υπονομεύει τη συνοχή και τη διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ».

Διαβάστε ακόμη: Μηνύματα Άγκυρας προς Μπάιντεν

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ουάσιγκτον εμφανιζόταν έτοιμη να αποδεχτεί την παραμονή των S-400 στην Τουρκία, υπό την προϋπόθεση ότι η Άγκυρα θα δεσμευτεί γραπτώς ότι δεν θα ενεργοποιήσει ποτέ το ρωσικό σύστημα και ότι θα αποδεχθεί στελέχη του αμερικανικού Πενταγώνου να ελέγχουν την εφαρμογή της συμφωνίας.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή