Μητσοτάκης – Ράμα: Επιταχύνονται οι διαδικασίες για Χάγη

Μητσοτάκης – Ράμα: Επιταχύνονται οι διαδικασίες για Χάγη

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nα επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις, μετά και τις εκλογές στην Αλβανία, για τη συνομολόγηση συνυποσχετικού με σκοπό την παραπομπή της Οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών των δύο χωρών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, συμφώνησαν Μητσοτάκης – Ράμα οι οποίοι είχαν συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. 

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης σε Τζόνσον: Να ενταχθεί η Ελλάδα στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ ο κ. Ράμα ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη δωρεάν διάθεση 20.000 εμβολίων στην Αλβανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το διαχρονικό και σταθερό ενδιαφέρον της χώρας μας για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα καθώς και για την πρόοδο της Αλβανίας στους τομείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους Δικαίου, που εμπίπτουν στα προαπαιτούμενα που η ΕΕ έχει θέσει προς την Αλβανία.

Τέλος, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Ράμα για την εκλογή της Αλβανίας ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τη διετία 2022-2023.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή