Επικοινωνία Σακελλαροπούλου με τον νέο Ισραηλινό πρόεδρο

Επικοινωνία Σακελλαροπούλου με τον νέο Ισραηλινό πρόεδρο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κ. Σακελλαροπούλου συνεχάρη τον ομόλογό της για την εκλογή του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων του.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ, που έχουν πλέον στρατηγικό χαρακτήρα, θα συνεχίσουν να ενισχύονται προς όφελος και των δύο χωρών, οι οποίες αποτελούν πυλώνες σταθερότητας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην Ελληνική Προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για τη μνήμη του Ολοκαυτώματος, υπογραμμίζοντας πόσο σημαντικό είναι να διατηρηθεί αυτή ζωντανή για τις επόμενες γενιές και να καταπολεμηθεί η προσπάθεια άρνησης του απάνθρωπου αυτού συμβάντος.

Από την πλευρά του, ο κ. Χέρτζογκ υπογράμμισε ότι το άριστο επίπεδο των σχέσεων Ισραήλ και Ελλάδας, που βασίζεται στα βαθιά αισθήματα φιλίας μεταξύ των δύο λαών, επιτρέπει την περαιτέρω εμβάθυνσή τους σε όλους τους τομείς, κάτι για το οποίο υπάρχει, όπως τόνισε, πολιτική βούληση.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Ισραήλ απηύθυνε πρόσκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή